Web Sitesine Özel Sohbet Robotu "GPT-3"

noktalıvirgül

Deneyimli Moderatör
17 Kas 2020
922
506
> noktalıvirgül: Merhaba değerli okurlarımız, GPT-3 ve NLP teknolojileri birleştirilerek ve özel bilgilerle genişletilerek web siteler için kullanılabildiğini biliyor muydunuz?
Bu makalede, sohbet robotundaki gelişmeler anlatılmaktadır. İlk olarak Chatbot’u açıklayalım, yapay zekâ teknolojisi kullanılarak diyalog tarzında iletişim aracı olarak çalışır. Örneğin bankacılık sistemlerinde de güvenli bir yol olarak müşterilerin bilgi almasının sağlanması için mesaj yoluyla müşterilerle iletişim kurulmasını sağlar.
Yetersiz kaldığı veya sorulara cevap veremediği durumların oluşmaması için geliştirebileceğiniz, web siteniz için özelleştirebileceğiniz GPT-3 tabanlı olan sohbet robotu, insan dilini anlayabilen, ona uygun yanıtlar veren bir yapay zekâ teknolojisidir. Bu da müşteri hizmetlerini iyileştirmek isteyen işletmeler için de kişiselleştirilmiş sohbet imkânı arayan kişiler için de seçim sebebi olmuştur.
ChatGPT teknolojisini web sitelere entegre etme ve özelleştirilmiş şekilde iyileştirme imkanı yoktur. Bu imkân GPT-3 teknolojisiyle gelmiştir. Bu sayede işe ve isteğe göre akıllı konuşmalar yapabilen sohbet robotu oluşturulabilir.
Bir API (Application Programming Interface-Uygulama Programlama Arabirimi) ile web sayfalarına, web uygulamalarına, web sitelerine GPT-3’ün entegre edilmesi sağlanabilir. API’ler ayrı ayrı işlevleri olan yazılımların farklı uygulamalar arasındaki verilerin biçimlendirilerek aktarımını sağlar. Open AI tarafından geliştirilen GPT-3, bir makine öğrenimi modelidir. GPT-3’e bir metin verildiği zaman yeni metin çıkarır. GPT-3’ün girdilerine ve içeriğine bağlı olarak çıktı metni, kullanıcı tarafından sorulan soruları yanıtlamak, girdiyi ek verilerle zenginleştirmek / tamamlamak, girdiyi dilden dile çevirmek anlamındaki görevlere uygun olabilir. Dahası da var; bazı GPT-3 özellikleri içerisinde girdide verilen bir göstergeden yola çıkarak bir miktar bilgisayar kodu yazmak gibi birçok uygulamaya kıyasla gelişmiş bir özelliktir bu.
GPT-3 çok sayıda parametre ve metin derlemi ile eğitilip geliştirilebilen günümüzde var olan en gelişmiş modellerden biridir. Bu model, çevrimiçi çalışabilir. Bu yüzden kaynak koduna GPT-3 API çağrıları dahil edilerek kullanılabilir.
GPT-3 API’sinin çağrılabileceği web kodu yazma yeteneği sayesinde web sayfalarına dahil edilebilir. Bu da basit bir PHP ve JavaScript ile yapılabilir.
GPT-3’ün özelleştirilebilmeye açık olması, ona öğrettiğiniz bir konuyu bilmesi, sizin isteğinize göre ayarlayabileceğiniz sohbet robotları programlamanıza olanak verir. Yani soru sorulabilme ihtimali olan konuların bazı veri parçalarının öğretilebilmesi olanağı vardır.
GPT-3’ün parametreleri doğru ayarlanabilirse, geçici bir içerikle “eğitilerek” olgusal konularda insan dilini kullanabilmesi, kullanıcıyla irtibat kurarak bilgi alabilmesi ile “akıllı” olduğu gösterilmiş olur.
GPT-3’e öğretilen bir konuyu bilen bir web sayfası yapmak için de bundan yararlanılabilir. “Öğretilen konuyu bilen” bir GPT-3 ile de web sayfası oluşturma şansı artık hayal değil.
Kendi isteğinize göre belirli bir konuyu bilmeye programlanan bir sohbet robotunun nasıl oluşturulacağına dair bilgi edinmek istiyorsanız bunu yazımızın devamında görebilirsiniz. Kullanıcıların soruları, chatbot’un bilgilendirildiği konuyla alakalı ise, chatbot içeriğe göre yanıt verir.
İstemcide (client) HTML, CSS, JavaScript ve sunucuda (server) PHP kullanılmış olan ve GPT-3 ile desteklenmesi sağlanan bir sohbet robotunun oluşturulması mümkün haldedir. > noktalıvirgül: Chatbot Nasıl Çalışır?
Chatbot’un cevaplama sistemi iki yöntemle, reaktif ve proaktif şekilde çalışır. Reaktif yöntemde, kullanıcı soru sorduğunda yapay zekâ cevap verir, kullanıcı soru sormadığı ve bir talepte bulunmadığı sürece devreye girmez. Proaktif yöntemde ise hem bilgilendirme hem uyarı amaçlı otomatik mesajlar gönderilir hem de reaktif yöntemdeki gibi kullanıcı bir şey yazdığında kullanıcıyla diyalog kurar. Dizi dil işleme ile kullanıcıya ait ilgili bilgi kaynaklarını alır ve GPT-3 ile bu bilgileri kullanır. İlgili bilgi kaynakları ışığında yanıt üreterek bir GUI (Graphical User Interfce-Grafiksel Kullanıcı Arayüzü) ile görüntülenir.
Çok basit kodlarla kendi siteniz için özel olarak bilgilendirilmiş, geliştirilmiş GPT-3 tabanlı sohbet robotları oluşturabilirsiniz. Web siteniz ve çalışma alanınızla ilgili bilgilerle donatılmış GPT-3 çevrimiçi sohbet robotunuzu oluştururken PHP ve JavaScript ile ilgili bilgi sahibi olmalısınız.

Bilgilendirilmiş ve Bilgilendirilmemiş GBT-3 Farkları
GBT-3’ün desteklediği sıra dışı chatbot’lar, istem talep edilen bir konunun sohbet robotu tarafından gelişmiş donanımla cevap verilmesi bu teknolojiyle mümkün olmuştur. Kullanıcılar, bu bot’lara web sayfası aracılığıyla sorular sorabilir, sorunun içeriğine göre bilgi alabilirler. Daha önceden kullanıcı hakkında bilgi verilmeyen GBT-3 ile kullanıcıyla ilgili iş veya biyografi hakkında kısa bir bilgilendirme yapılan GBT-3 robotunun verdiği yanıtlar farklı olacaktır. Yani önceden kullanıcıyla ilgili bilgilendirme yapılmış olan robot daha doğru ve verimli cevaplar verebilecektir. Web sitesine özel eğitilmiş/bilgilendirilmiş GBT-3 sohbet robotu ile olan sohbete örnek verelim:

İlk olarak “eğitimli/bilgilendirilmiş” bir GBT-3 sohbetini inceleyelim,
Ziyaretçi: luciano abriata kimdir?
Asistan: Luciano Abriata bir biyoteknolog, kimya doktoru, sanatçı ve içerik yaratıcısıdır.
Bu cevap metinsel olarak verilen eğitim paragrafından alınmıştır.
Ziyaretçi: Moleküler web ile ilgili bir yayın var mı?
Asistan: Evet! Web sitesi, Journal of Chemical Education, 2021'deki bir yayında yer almaktadır: [URL]https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acs.jchemed.1c00179[/URL]
Ziyaretçi: Moleküler web'i kullanmak için herhangi bir özel donanıma ihtiyacım var mı?
Asistan: Hayır, herhangi bir özel donanıma ihtiyacınız yok. Tek ihtiyacınız olan bir web tarayıcısı ve akıllı telefon, tablet veya bilgisayar gibi kamerası olan bir cihaz.

Şimdi de “eğitimsiz/bilgilendirilmemiş” GBT-3 cevaplarını inceleyelim,
Ziyaretçi: luciano abriata kimdir?
(cevapsız)
Ziyaretçi: moleculARweb'i biliyor musunuz?
Asistan: MoleculARweb'i bilmiyorum.
Ziyaretçi: Artırılmış gerçeklik kullanan kimya eğitimi için herhangi bir web sitesi var mı?
Asistan: Artırılmış gerçeklik kullanan kimya eğitimi için herhangi bir web sitesi bilmiyorum.
Ziyaretçi: Google'ı biliyor musun?
Asistan: Evet, Google'ı biliyorum.
Ziyaretçi: google nedir?
Asistan: Google, İnternet ile ilgili hizmetler ve ürünler konusunda uzmanlaşmış çok uluslu bir teknoloji şirketidir. Bunlar arasında çevrimiçi reklam teknolojileri, arama, bulut bilgi işlem, yazılım ve donanım yer alır. > noktalıvirgül: GPT-3’ü Siteye Dahil Etmek:
Bu entegrasyonu (uyumu/bütünleşmeyi) sağlamak için PHP ve JavaScript’e izin veren bir sunucu, bir API anahtarı, Javascript kodlarına bağlanabilecek bazı PHP kitaplıklarına ihtiyaç vardır. Bunları açıklayalım.
PHP ve JavaScript koduna uyumlu olan sunucu: Sitenize dahil edeceğiniz bir GPT-3 sohbet bot’u için PHP çalışma süreçlerini yerel olarak sağlayan, JavaScript kodlarına izin veren bir hizmet kullanmak iyi bir çözüm olabilir. Altervista ile ücretsiz paket her ikisine de izin veriyor ve ayrıca PHP kurulmasına gerek kalmıyor. Sadece etkinleştirmek gerekiyor. PHP sürüm 8 kullanmaya uygundur, tüm bağlantılar kısıtlama olmadan etkinleştirilebilir. Eğer bu olmazsa OpenAI API’sine bağlanılamayacaktır.
API anahtarı: API’nin denenebilmesi için önceden ücretsiz şekilde alınabilir. Kullanıcının kendi anahtarını tanıtması gerekir.
Web uygulaması, anahtarı çağıran PHP sarıcıya iletir, anahtar da GPT-3 API’sidir. OpenAI, yerel anlamda PHP’yi desteklemez ama PHP üzerinden de diğer dillerdeki kodlardan da GPT-3 API’sinin çağrılması için kitaplıklar hazırlayan geliştiriciler topluluğu vardır.
Web sitenize uygun bir sohbet robotu eklemek konusunda hevesli misiniz? O halde bunu tasarlamak için gerekli kod parçalarını incelemeye başlayalım.
HTML/JavaScript dosyasının GPT-3 API’sini çağırıp çekirdek PHP dosyasına bağlayan bir dosya PHP
dosyasıdır ve örnek kodları şöyledir:

PHP:
<?php

//Öğreticilere ve betiklere göre:

// OpenAI-GPT-3-API-Wrapper-for-PHP-8/OpenAI.php at master · karamusluk/OpenAI-GPT-3-API-Wrapper-for-PHP-8

// https ://githubhelp.com/karamusluk/OpenAI-GPT-3-API-Wrapper-for-PHP-8//PHP ve JavaScript'i bağlamayla ilgili ipuçları için teşekkürler:

// How can I call PHP functions by JavaScript? “./OpenAI-PHP-library-as-used.php”;$apikey = $_GET[“apikey”];$örnek = yeni OpenAIownapikey($apikey);$prompt = $_GET[“soru”];$instance->setDefaultEngine("metin-davinci-002"); // varsayılan olarak davinci'dir$res = $instance->complete(

$prompt,

100,

[

"stop" => ["\n"],

"sıcaklık" => 0,

"frequency_penalty" => 0,

"presence_penalty" => 0,

"max_tokens ” => 100,

“top_p” => 1

]

);yankı $res;

?>

-

Kullanıcıya özel bilgi parçaları çıkararak bunları “hatırlama” özelliğiyle akıcı bir konuşma sürdürülmesini sağlar ve GUI ile entegrasyonu da mümkündür. Özel bilgi parçalarının çıkarılması, yani özelleştirilmiş ve seçilmiş bilgi parçalarını GPT-3’ün çıkarması sayesinde gerekirse kullanıcının yazdıklarına göre reddetme veya kesinlik olmadan bile yanıt verebilme özelliği robotun görüşme sırasında bir şeyler uydurmasına engel olur. Eski tarz NLP’ye dayalı bilgi parçacığı çıkarma özelliği GPT-3’te kullanılmış ve oldukça işe yarayan bilgiler çıkarmasına katkıda bulunmuştur. Ayrıca kullanıcı girdileri işlendikten sonra anlamlı olan sözcükler dışında gizli sözcükler, sayılar, semboller, tekrarlanan boşluklar, kısaltmalar vb. durumlardan arındırılır ve paragraf uzun olsa bile gerekli olan sözcüklerden her biri paragrafta aranır. Bu arındırma ve arama için şu kodlara bakalım:

Kod:
//Filtrelemek için kelime ve sembol listelerini tanımlayın

//Sayılar ve benzer

var stopwordnumbers = ["bir", "iki kez", "üç kez", "birinci", "ikinci", "üçüncü", "dördüncü", "beşinci ”, “altıncı”, “yedinci”, “dokuzuncu”, “onuncu”, “ 1 ”, “ 2 ”, “ 3 ”, “ 4 ”, “ 5 ”, “ 6 ”, “ 7 ”, “ 8 ”, “ 9 ”, “ 0”, “bir”, “iki”, “üç”, “dört”, “beş”, “altı”, “yedi”, “sekiz”, “dokuz”, “on”, , “onbir”, “on iki” , “onüç”, “ondört”, “onbeş”, “onaltı”, “onyedi”, “onsekiz”, “yirmi”, “otuz”, “kırk”, “elli”, “altmış”, “yetmiş”, “ seksen”, “doksan”, “yüz”, “yüz”, “ve”, “-”, “bin”, “bin”, “milyon”, “milyon”, “milyar”, “milyar” ];

//Symbols

var stopwordsymbols = [“+”,”-”,”*”,”%”,”/”,”?”,”,”,”^”,”'”,”\””,”, ”,”;”,”\\”,”.”]

//Çok kısa kelimeler ve diğerleri, YoastSEO.js/src at develop · Yoast/YoastSEO.js dahil olmak üzere çeşitli kaynaklardan  derlenmiştir. config/stopwords.js ve NLTK's list of english stopwords > noktalıvirgül: var stopwordsmin3=[ "if" , "or" , "in", “a”,”an”,”cool”,”iyi”,”evet”,”evet”,”ama”,”evet”,”hayır”,”hayır”,”hayır”,”sth”,” bir şey”,”herhangi bir şey”,”söyle”,”ben”,”ben”,”istiyorum”,”bilmek”,”sordu”,”meraklı”,”sordu”,”sor”,”soru” ”cevapla”, ”cevapla”, ”cümle”, ”hakkında”,”yukarı”,”evet”,”yep”,”merhaba”,”hey”,”will”,”değil”,”evet”,” "o", "o", "o", "onlar", "onlar", "onların", "biz", "bizim", "biz", "siz", "sizin", "sizin" ”a”,”ah”,”lol”,”teşekkürler”, yap ”,”lütfen”,”pls”,”plis”,”xd”,”bekle”,”caca”, “evet”, “ no”, “ok”, “act”,”adj”,”ago”,”ain”,”all”,”ve”,”any”,”are”,”a's”,”sor”,”big” ”ama”,”satın al”,”can”,”cit”,”co.”,”com”,”con”,”cry”,”c's”,”did”,”don”,”due”, ”edu”,”end”,”est”,”etc”,”far”,”few”,”fix”,” ”,”get”,”gmt”,”got”,”gov”,”hadd ” için ”,”has”,”hed”,”her”,”hes”,”sakladı”,”o”,”onun”,”nasıl”,”htm”,”i',”,”hasta”,”i 'm”,”inc”,”int”,”isn”,”itd”,”its”,”ive”,”les”,” let”,”ll”,”los”,”low”,”ltd”,”man”,”may”,”men”,”mil”,”mrs”,”mug”,”hayır”,”net” "," yeni ”,”non”,”nor”,”nos”,”not”,”now”,”off”,”ohh”,”eski”,”aman Tanrım”,”bir”,”ord”,” org”,”bizim”,”out”,”kendi”,”par”,”pas”,”per”,”put”,”que”,”ran”,”ref”,”run”,”saw” ”say”,”sec”,”see”,”she”,”six”,”sub”,”sup”,”on”,”the”,”til”,”tip”,”tis”, too”,top”, try ”,”t's”,”two”,”ups”,”use”,”ve”,”via”,”viz”,”vol”,”was”,”way ”,”web”,”wed”,”kim”,”neden”,”kazandı”,”www”,”yes”,”yet”,”sen”,”mümkün”,”abst”,”aint”, ”ayrıca”,”ortada”,”alan”,”aren”,”arpa”,”sorar”,”auth”,”uzakta”,”geri”,”been”,”en iyi”,”bill”,”biol ””,”ikisi”,”ara”,”geldi”,”cant”,” durum ””hadi”,”gel”,”kopyala”,”cesaret”,”tarih”,”canım”,”didn”, "yapar", "bitti", "dont", "aşağı", "her biri", başka””biter”,”hatta”,”hiç”,”yüz”,”olgu”,”hissetmek”,”uygulamak”,”doldurmak”,”bulmak”,”ateş”,”beş”,”dört”, ”ücretsiz”, ”,”dolu”dan,”verdi”,”alır”,”ver”,”gider”,”gitti”,”iyi”,”vardı”,”yarım”,”hasn”, vardı ”,”he'd”,”cehennem”,”yardım”,”burada”,”onun”,”o”,”yüksek”,”ev”,”html”,”http”,”i. e .”,”ibid”,”i”,”inc.”,”into”,”isnt”,”it'd”,”itll”,”it”,”i've”,”join” ”sadece”, “tut”, ”tut”, ”anahtarlar”, ”nazik”, ”biliyordu”, bil”, ”son”, ”daha az”, ”olsun”, ”“, ”beğen”, çizgi”, ”uzun”, ”bak”, ”yapılmış”, ”yap”, ”birçok”,”ortalama”, ”değirmen”, benim”, ”özledim”, ”daha”, ”çoğu”, ”hareket et” ”msie”,”çok”,”zorunluluk”,”isim”,”yakın”,”ihtiyaç”,”sonraki”,”dokuz”,”hiçbiri”,” null””tamam”,”bir kez”,”birler”,”yalnızca”,”üzerine”,”aç”,”bizim”,”üzerinden”,”sayfa”,”bölüm”,”geçmiş”,”artı”, ”pmid”, ”koyar”, ”refs”, ”ring”, ”oda”, dedi”, ”aynı”, ”diyor”, ”görünüyor”, ”görülüyor”, ”görülüyor”, ”öz”, gönderildi ””shan”,”shed”,”shes”,”göster”,”yan”,”site”,”biraz”,”yakında”,”dur”,”böyle”,”elbette”,”al”, ”söyle”,”test”,”metin”,”than”,”o”,”onlar”,”sonra”,”onlar”,”ince”,” bu ”,”sen”,”aracılığıyla” , böylece ”,”till”,”'tis”,”aldı”,”dönüş”,”twas”,”unto””nun üzerine”,”used”,”uses”,”uucp”,”very”,”ciltler” ”istemek”, ”idi”, ”yollar”, ”biz”, ”pekala”, ”gittik”,””, ”biz”, ”ne”, ”ne zaman”, ”kapris”, ”kim” ”kim”, ”kim”, ”diyecek”, ”dileyecek”, ile”, ”,”çalışma”, “yıl”, “siz”, “siz”, “sıfır”, yaklaşık”, yukarıda”, ”eklendi”, ”sonra”, ”tekrar”, ”önde”, ”olmaz”, ”izin ver”, “yalnız”, ”boyunca”, ”arasında”, ”ayrı”, ”alanlar”, ”yok”, ”ortaya çıkma”, ”kenara”, ”soruldu”, ”arka”, > noktalıvirgül: ”başladı”,”başladı”,”olmak”,”aşağıda”,”kısa”,”can't”,”durumlar”,”neden”,”temizle”,”tıkla”,”hadi”,”geliyor ”,”olabilir”,”didnt”,”doesn”,”doing””,”don”,”downs”,”erken”,”sekiz”,”boş”,”bitti”,”et-al”, ”her”,”yüzler”,”gerçekler”,”daha az”,”beşinci”,”elli”,”bulur”,”ilk”,”dört”,”kırk”,”bulundu”,”ön”,tamamen ”,”verilir”,”verir”,”gidiyor”,”mallar”,”harika”,”grup”,”hadnt”,”hasnt”,”haven”,”he will”,”merhaba”,”dolayısıyla ”,”işte”,”nasıl”,”nasıl”,”dizin”,”iç”,”değil”,”it'll”,”itse””,”tutar”,”bilinen”,” bilir”,””büyük”,”sonra”,”en az”,” bırak's”,”beğendi”,”görünür”,”aşağı”,”yapar”,”belki”,”maynt”,”anlamına gelir”,”might”,”eksi”,”mustn”,needn”,ihtiyaçlar ”,”asla”,”daha yeni”,”hiç kimse”,”not edildi”,”roman”,”sıklıkla”,”daha eski”,”birinin”,”açılır””,”düzen”,”diğer”,”gerekir”, ”düşük”,”sayfalar”,”parçalar”,”yer”,”nokta”,”gururlu”,”oldukça”,”doğru”,”odalar”,”yuvarlak”,”görünüyor”,”yedi”,”olacak ”,”shant”,”o”,”kabuk”,”o”,”gösteriliyor”,”gösteriyor”,”kenarlar”,”beri”,”altmış”,”küçük”,”özür dilerim”,”belirt ”,”hala”,”alındı”,”eğilimli”,”teşekkür”,”thanx”,”bu”,”onların”,”orada”,”bunlar”,”onlar”,”kalın”,”şey”, "düşün", "üçüncü", "o", "üç", "bugün", "denendi", "deneniyor", "gerçekten", "dönüyor", "twas", "iki kez", "altında", ta ki”,”kullanarak”,”değer”,”istiyor”,”değildi”,”biz yapacağız”,”kuyular”,”biz”,”bizdik”,”biz yaptık”,”ne”,” nerede”,”hangi”,” iken”,”kim”, ”bütün”, ”bütün”, ”kim”, ”kimin”, ”neden”, ”neden”, ”genişlik”, ”olmayacak”, ”kelimeler”,çalışıyor ”,”dünya”,”olur”,”yıllar”,”sen”,”sen”,”genç”,”sen”,”senin”,”sen”,”yurtdışında”,”karşıda”,”izin verir ”,”hemen hemen”,”her zaman”,”arasında”,”miktar”,”her nasılsa”,”herkes”,”her neyse”,”görünüyor”,”değil”,”etrafta”,”soruyor”,”desteklenmiş ”,”oldu”, ”olmak”, ”önce”, ”başlar”, ”arkasında”, ”varlıklar”, ”yanında”, ”daha iyi”, ”ötesinde”, ”dip”, ”yapamaz”, ”nedenler”, ”olabilir”, ”kurs”, cesaret”, ”ayrıntı”, ”değişiklik”, ”farklı”, ”yok”, ”düştü”, ”sırasında”, ”etki”, ”seksen”, ”ya”, ”onbir”,”bitiş”,”yeter”,”eşit”,”hariç”,”oldukça”,”eski”,”veren”,”alınmış”,”gruplar”,”yoktu”,”neredeyse”, ”has not”,”havent”,”sahip olmak”,”buradan”,”burada”,”işte”,”daha yüksek”,”kendisi””,”buraya”,”nasıl”,”gerçekten”,” içeride”,”iç”,”kendisi”,”son zamanlarda”,”en son”,”son”,”uzunluk”,”muhtemelen”,”küçük”,”daha uzun”,”esas olarak”,”yapmak”,”mayn' t”,”üye”,”yalnızca”,"mightn", "çoğunlukla", "mutlaka", "kendim", yani", "neredeyse", "gerekli", "neednt", "neverf", "en yeni", "doksan", "hiç kimse", hayır -bir”,”sayı”,”elde et”,”en eski”,”açılmış”,”siparişler”,”diğerleri”,”ayrılan”,”yerleştirilmiş”,”yerler”,”lütfen”,”puan”,”kötü ”,”oldukça”,”gerçekten”,”yakın zamanda”,”söylemek”,”ikinci”,”görmek”,”görünüyordu”,”kendileri”,”hayır”,”o yapacak”,”gerekiyor”, ”gösterildi”, ”gösterildi”, ”durumlar”, ”sistem”, ”alınıyor”, ”teşekkürler”, ”bu”, “bu”, ”bu”, ”onların”, ”orada”, ”orada”, orada ”,”onlar”,”onlar”,”onlar”,”onlar”,”kalın”,”şeyler”,”düşünüyor”,”otuz”,”gerçi””,”tamam”,”doğru”,”deniyor ”,”döndü”, ”on iki”, ”yirmi”, ”eğer” ”farklı olarak”, “yararlı”, karşı”, “aranıyor”, değildi”, ”well-b”, değildi”, ”what'd”, ”whatll”, ”what's”, ”whatve”, ”nereden”, ”ne zaman'”, ”ne zaman”, ”nerede”, ”whilst”, ”kim yapacak”, neden olacak ”,”yaygın”,”içinde”,”merak”,”çalıştı”,”olur”,”yapacaksın”,”sen”,”sen””,”benimsendin”,”etkiler”,”karşı ","çoktan","arasında", "başka", "herhangi biri", "artık", "her neyse", "korkunç", "destekleme", çünkü", "olur", "inanmak", "ayrıca", "arasında", "milyar" ”,”kısaca”,”başlık”,”kesin”,”değişiklikler”,”açıkça”,”içeriyor”,”yapamadı”,”cesaret edemez”,”rağmen”,”değişmez”,”düşüyor”, ”kesinlikle”, ”örnek”, ”daha uzağa”, ”onbeş”, ”takip eder”, ”sonsuza kadar”, ”ileri”, ”ileri”, genel”, ”almak”, ”büyümek”, ”gruplanmak”, olur ”,”yok”,”kendisi”,”en yüksek”,”kendisi”,”nasıl”,”ancak”,”yüz”,”görmezden gelindi”,”insofar”,”yerine”,”büyük ölçüde”,”en uzun ”,”görünüyor”,”üyeler”,”mightnt”,”milyon”,”olmamalı”,”olmalı”,”ihtiyaç duyma”,”ihtiyaç yok”,”hiçbiri”,”hiçbir şey”,”hiçbir yerde ”,”sayılar”, ”ihmal edilmiş”, ”açılıyor”, ”sıralanmış”, ”olmamalı”, ”dış”, ”genel”, ”ayrılma”, ”belki”, ”sivri”, ”mevcut”, ”sorun”, > noktalıvirgül: ”hızlı”,”hazır”,”saygılar”,”ilgili”,”sonuçlar”,”saniye”,”bölüm”,”görünüyor”,”ciddi”,”yetmiş”,”birkaç”,”gerekiyor”,”gösteriliyor ","benzer",”samimi”,”daha küçük”,”bir gün”,”bir şekilde”,”biri”,”belirt”,”öner”,”bu olacak”,”böyleydi”,”böylece”,”vardı”, ”orada”,”orada”,”orada”,”orada”,”orada”,”orada”,”orada”,”onlar”,”onlar”,”onlar”,”gerçi”, ”düşünce”, ”aracılığıyla”, ”doğru”, “dönme”, geri alma”, yukarı doğru, genellikle”, çeşitli”, istemek”, ”web sayfası”, ”web sitesi”, ”hoş geldiniz”, vardı 't”, ”what'll”, ”what sahip”, ”what'l”, ”oysa”, ”nerede”, ”nerede”, ”nerede”, ”nerede”, olup olmadığı, ”nerede ”,”“İsteyen”,”,”çalışmadan””, ”daha genç”, ”aslında”, ”etkilenmez”, ”gerçi” ”aralarında” ”“duyurur”,”herhangi bir şey”, ”her yerde”, “geri”, “olmak”, “bilgisayar”, ”düşünmek”, ”içerir”, ”yapamazdım”, ”yapamazdım”, ”tarif ederim”, ”doğrudan”, ”şüpheli”, ”tamamen ”,”her zaman”,”herkes”,”takip edilen”,”önceden”,”ileri”,”en büyük”,”gruplama”,”bunun üzerine”,”ana sayfa”,”çok”,”göster”,”ilgi”, "son zamanlarda",”aynı şekilde”, ”bu arada”, ”olmayabilir”, ”olabilirdi”, ”ayrıca”, ”netscape”, ”normalde”, ”elde edildi”, ”karşıt”, ”sıralama”, olmamalı”, ”işaret”, ”mümkün”, ”muhtemelen”, ”var”, ”,” muhtemelen ”,” problemler”, ”hemen”, ”sağlanır”, ”sağlar”, ”yakın zamanda”, ”araştırma”, ayrılmış”, sonuçlandı ”,”ikinci olarak”,”mantıklı”,”olmamalı”,”biraz”,”en küçük”,”birisi”,”bazı”,”bazen”,”biraz”,”güçlü”,”olacak”,”orada 're', 'var', 'kapsamlı', 'düşünceler', 'bin', 'birlikte', 'trilyon', 'muhtemel', 'yararlı', 'her neyse', 'ne zaman', 'nerede olacak' ”””her yerde”,”kim”,”olmazdı”,”olardı””en genç”,”kendin”,”mümkün”,”göre””etkileyen”,”yanında”,”mevcut”, ”geriye doğru”, “başlangıçta”, ”kesinlikle”, ”şu anda”, ”tanımlandı”, ”farklı”, “aşağıya”, ”başka bir yere”, ”herkese”, ”takipte”, ”ileriye”, ”genel olarak”, selamlar ”,”bundan sonra”, ”inşallah”, ”hemen”, ”önemli”, ”belirtilmiştir”,”gösterir”,”,”ilgi alanları”,”buluş”,”bu arada”,”Microsoft”,”gerekli”,”asla”,”açıkçası”,”aksi halde”,”kendimizi”,”sayfa sayısı”,”sunulan”,”,öncelikle ”,”ilgili”,”sonucunda”,”cidden””,”olmamalı”,”olmalıydı”,”benzer şekilde”,”bir şey”,”bazen”,”bir yerde”,”belirtildi”,”bu nedenle”, "bunun üzerine", "cilt tipi", "bunun üzerine", "hangisi", "uygunluk", "sonra", "görünüşe göre", "takdir", "ilişkili", "önceden", "başlangıçlar", "ilgili", içeren ”,”kesinlikle”,”özellikle”,”her şey”,”her yerde”,”ileriye”,”önem”,”ilgili”,”özel”,”sunum”,”muhtemelen”,”önceden”,”makul”, "ne olursa olsun", "nispeten", "belirterek", "kendilerini", "kendilerini", bundan sonra", "tamamen", "boyunca", "altında", "faydalılık", bundan sonra", "kendiniz", buna göre ”””uygun””,””farklı”””””ayrıca”””hemen” dikkate alınarak”,"bilgi", "ilginç", "zorunlu olarak", "yine de", "potansiyel olarak", "önemli", "sonuç olarak", "yine de", "özellikle", "sırasıyla", "özellikle", "başarıyla", "yeterince" ”,”yaklaşık olarak”,”karşılık gelen”,”ağırlıklı olarak”,”önemli ölçüde”,”büyük ölçüde”,”maalesef”,”buna rağmen”]



function cleantext ( txtin,removenumbers,removesymbols,removewordsmin3, removespaces )

{
//Kısılmaları kaldır
txtin = txtin. ( /\'m/g ,' am') txtin = txtin'i değiştirin . değiştir ( /\'re/g ,' are') txtin = txtin. değiştir ( /\blet\'s\b/g ,' bize izin ver ') txtin = txtin. değiştir ( /\'s/g ,' is') txtin = txtin. değiştir ( /ain\'t/g ,' değil mi') txtin = txtin. değiştir ( /n\'t/g ,' değil') > noktalıvirgül: txtin = txtin. değiştir ( /\'ll/g ,' will')
txtin = txtin. değiştir ( /\'d/g ,' olur')
txtin = txtin. değiştir ( /\'ve/g ,' var')
txtin = txtin. değiştir ( /\lemme/g ,' izin ver')
txtin = txtin. değiştir ( /\gimme/g ,' bana ver')
txtin = txtin. değiştir ( /\wanna/g ,' yapmak istiyorum')
txtin = txtin. değiştir ( /\gonna/g ,' gidiyor')
txtin = txtin. değiştir ( /ru /g,'siz')
txtin = txtin. değiştir ( /\bim\b/g ,'ben')
txtin = txtin. değiştir ( /\bwhats\b/g ,'nedir')
txtin = txtin. değiştir ( /\bwheres\b/g ,'where is')
txtin = txtin. replace ( /\bwhos\b/g ,'who is')
//Sayıları kaldır
if (removenumbers > 0 ) {
for (i= 0 ;i<stopwordnumbers.length ; i++)
{
var re = new RegExp (“\\ b”+kilit kelimenumbers+”\\b”, 'g');
txtin = txtin.(yeniden,””)
txtin = txtin ile değiştirin . ( /[0–9]/g , " ") ile değiştirin . replace ( / \. /g , " ") } } //Kelimeleri kaldır (çok uzun liste!) if (removewordsmin3 > 0 ) { for (i= 0 ;i<stopwordsmin3.uzunluk ;i++) { var re = yeni RegExp (“\\b”+kilitli kelimelermin3+”\\b”, 'g'); txtin = txtin. replace (re,””) } } //Simgeleri kaldır if (removesymbols > 0 ) { for (i=0 ;
i<durdurma sözcükleri sembolleri. uzunluk ;i++)
{
var re = yeni Normal İfade (“\\”+kilit kelime simgeleri, 'g');
txtin = txtin. replace (re,””)
}

}
//Boşlukları kaldır
if (removespaces > 0 ) { txtin = txtin. değiştir ( / /g " ," "); txtin = txtin. değiştir ( / /g " ," "); txtin = txtin. değiştir ( / /g " ," "); txtin = txtin. değiştir ( / /g " ," "); txtin = txtin. değiştir ( / /g " ," "); txtin = txtin.değiştir ( / /g " ," "); txtin = txtin. değiştir ( / /g " ," "); txtin = txtin. değiştir ( / /g " ," "); txtin = txtin. değiştir ( / /g " ," "); txtin = txtin. değiştir ( / /g " ," "); txtin = txtin. değiştir ( / /g " ," "); txtin = txtin. değiştir ( / /g " ," "); txtin = txtin. değiştir ( / /g " ," "); txtin = txtin. değiştir ( / /g " ," "); txtin = txtin. değiştir ( / /g " ," "); }
dönüştxtin. kırp ()
}

Bu temizleme listesindeki her sembol, sözcük vs. bilgi paragrafı içerisinde aranır. Uygun bir sözcük bulunduğunda onu içeren cümle çıkarılır. Gerekli olan kelimeler için bulunan cümleler, öğrenme için GPT-3 ile beslenen paragrafta bir araya getirilir. İlgili cümleler, GPT-3’ü ayarlayarak soruları yanıtlamasını sağlayan bir bot haline getirir. Bu ayar için tasarlanmış bir istem’in sonuna eklenir ve kullanıcı bir girdi yaptığında bu da en sona eklenir. Daha sonra da bunlar, API aracılığıyla GPT-3’e gönderilir. Bundan sonra GPT-3’ten yanıt alındığında ise istemin tamamı kaldırılarak yalnızca kullanıcının girdilerine yanıt verilir.
Chatbot’un yanıtlarında süreklilik ve düzenlilik sağlanması için kullanıcı girdilerinin ve chatbot çıktılarının bir dizide saklanması gerekir. Böylece GPT-3’e her istem gönderildiğinde tüm kullanıcı girdilerinin ve sohbet robotundaki yanıtların geçmişini, bilgi paragrafından alınan cümleleri ve yukarıda açıklandığı gibi sorular kullanılarak robot sohbeti gelişmiş şekilde gerçekleşiyor.
Kısaca şöyle açıklayabiliriz; chatbot konuşmasının akışının otomatik şekilde algılanarak mantıksal akışının sürdürülmesine yardımcı olacak koşullar, “botun nasıl çalışacağını belirleyen paragraf, konuşmanın kayıtlı hali, yani konuşmanın geçmişinin saklanmış olması, bilgi paragraflarından alınan cümleler, kullanıcı girişi” şeklindedir. Bunlar sayesinde chatbot, konuşmanın akışını kendiliğinden anlayarak mantıksal akışı ile sürdürülmesini sağlar.

Grafik Arayüz Etkisi:
GUI, birçok kişi tarafından her ne kadar önemli değilmiş gibi görünse de kullanıcıların programla daha ilgili şekilde etkileşim kurmalarını sağlar. İyi tasarlanan bir GUI, bir programın görsel olarak daha çekici, kullanıcı dostu, kullanımı kolay, rahat ve verimli olmasını sağlar. İyi tasarlanmadığı durumdaysa programın kullanımı zorlaşabilir, görsel olarak da güven kırabilir ve kullanıcıların onu kullanmayı istememesine sebep olabilir. > noktalıvirgül: CSS ile daha iyi bir GUI oluşturmak mümkündür. HTML’in bir web sayfasının ve web uygulamasının bir programlamaya ihtiyaç duymadan düzenini, renklerini, yazı tiplerini ve daha birçok stil öğelerini düzenleyebilir, kontrol edebilir. Web sayfasının öğelerine farklı bir stil katarak sayfayı görsel olarak daha çekici, daha kolay kullanılabilen hale getirir. Mesela GUI konusunda etkisi olabileceği bir durum da farklı boyutlardaki ekranlara otomatik ayarlanmasını ve iyi GUI’ler oluşturulmasını sağlar. Fakat CSS’i bilmiyorsanız bile üzülmeyin. ChatGPT, HTML ve CSS kodlarının nasıl birleştirilebileceğini size gösterecektir. Yani geliştirilmiş olan sohbet robotu ile öneriler alınarak CSS kodlarının oluşturulmasını ve HTML kodlarıyla birleştirilmesini sağlayabilir. Bununla ilgili örnek ekleyelim:

Kod:
< stil > #chatbot { genişlik: %90; yükseklik: %90; kenarlık: 1 piksel katı #ccc; sınır yarıçapı: 4px; taşma: otomatik;

/* Arka plan rengini açık gri yapmak için bu kuralı ekleyin */ background-color: lightgrey; /* VEYA arka plan rengini açık sarı yapmak için bu kuralı ekleyin */ background-color: lightyellow;}
#conversation { padding: 10px;}
.message { margin-bottom: 5px; dolgu: 8 piksel; sınır yarıçapı: 4px; genişlik: %80; /* Bu kuralı ekleyin */ border: 1px solid darkgrey; sol kenar boşluğu: otomatik; sağ kenar boşluğu: otomatik;}
.user { arka plan rengi: #eee; /* Bu kuralı ekleyin */ background-color: lightgreen; /* Bu kuralı ekle */ sol kenar boşluğu: auto; sağ kenar boşluğu: 0;}
.chatbot {arka plan rengi: #ddd; /* Bu kuralı ekleyin */ background-color: white; /* Bu kuralı ekle */ sol kenar boşluğu: 0; sağ kenar boşluğu: otomatik;}
#chatbot-form { display: flex; kenar boşluğu: 10 piksel; sol kenar boşluğu: %5; genişlik: %90; dolgu: 15px;}
#chatbot-input { flex-grow: 1; dolgu: 10 piksel; kenarlık: 1 piksel katı #ccc; sınır yarıçapı: 4px;}
#settingsdiv { flex-grow: 1; dolgu: 5 piksel; kenarlık: 1 piksel katı #ccc; sınır yarıçapı: 3px; sol kenar boşluğu: %5; sağ kenar boşluğu: otomatik; genişlik: %100;}
/*#apikey { flex-grow: 1; dolgu: 5 piksel; kenarlık: 1 piksel katı #ccc; sınır yarıçapı: 3px; sol kenar boşluğu: %5; sağ kenar boşluğu: otomatik; genişlik: %50;}*/
düğme[tür=”gönder”] { sol kenar boşluğu: 10 piksel; dolgu: 10 piksel; kenarlık: yok; arka plan rengi: #0084ff; renk: #fff; imleç: işaretçi; border-radius: 4px;} </ stil>
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.