Whatsapp'tan Tc kimlik numara ve aile ile Şantaj

Berkanbzkr

Yeni üye
20 May 2016
35
0
Bingöl
Merhabalar herkese iyi forumlar. Bir arkadaşıma whatsapp üzerinden bir numara ulaştı ve anladığım kadarıyla mernis panel den ele geçirilmiş tc telefon numarası vs. gibi iletişim bilgileri ve saçma sapan ss ler ile mesaj atıldı. Aileme ulaşıcam gibi şeyler söylendi. Bu olay nedir böyle ne yapmak gerek ne yapmamak gerek değerli üyelerimiz bilgi verebilir mi? 😅
 

DarkS0LDIER

Deneyimli Moderatör
5 Ara 2019
1,707
12
392
Sydney
Numarayı şikayette bulunuyorsun/tehdit ediyorsun. Şikayet etsen bile artık bilgiler etrafta dolaştıgı için pek umursanmıyor açıkcası. Tehdit ederek yaşı küçükse korkar o kendi engeller zaten
 

'Anka

Basın&Medya Ekibi Kıdemli
8 Eyl 2021
3,384
118
2,577
Merhaba, bu tür durumlarda yapmak gereken tek şey engellemek. 😁 Şakayı bir kenara bırakalım. Bunun için iki yöntem var. Şikâyet ve engellemek. Savcılık bu tür durumlar ile pek ilgilenmediği için boşa vakit kaybı. Ha yine de şikâyet edin ne olur ne olmaz. Engellemek en güzel yöntem olabilir. Dolandırıcı olabilir, ne bileyim dalga amaçlı yazmış olabilir. Zaten bunlar önce korkuturlar işte para yollamazsanız bilgileri yayarız vs. Engel attığınız zaman size başka yollar ile ulaşmaya çalışacaklar. Yine engel attığınız zaman uğraşmak istemeyecekler belli bir süreden sonra. Umarım bu bilgiler işinize yarar. İyi geceler.
 

'GonzaLes

Stajyer Grafiker
17 Nis 2015
11,809
2
378
85
u bilmiyorum maalesef
Elinde şantajınız yok ise eylemi gerçekleştirmesini bekleyin ve en yakın karakola şikayetinizi iletin etmeden önce de iplog ile ip sini de alabiliyorsan dene hiç yoktan numarası açık hat ise ekstra kişiyi tespit etmeleri için kullanabilirler. Yine ekstra olarak para istiyor ise IBAN da isteyip o şekilde şikayet edin.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.