whonix gnu/linux klübü

bozkurt0607

Katılımcı Üye
30 Tem 2017
517
0
22
ANGARA
o6l9ob.png
[/url][/IMG]
hayırlı akşamlar TurkHackTeam ailesi

Whonix, gelişmiş güvenlik ve gizlilik için tasarlanmış bir masaüstü işletim sistemidir. Whonix, genel kullanılabilir saldırı vektörleri tehdidini hafifletirken kullanılabilirliği korur. Çevrimiçi anonimlik, başarısız, otomatik ve Tor ağının masaüstü genel kullanımıyla gerçekleştirilir. Ağır biçimde yeniden yapılandırılmış bir Debian tabanı, çoklu sanal makinelerde çalıştırılarak, kötü amaçlı yazılım ve IP adresi sızıntılarına karşı önemli bir koruma katmanı sağlanır. Sık kullanılan uygulamalar önceden kurulmuş ve derhal kullanılmak üzere önceden yapılandırılmıştır. Kullanıcı, ek uygulamalar yükleyerek veya masaüstünü kişiselleştirerek tehlikeye atılmaz. Whonix aktif geliştirme aşamasındadır ve bir VM içinde çalıştırılacak ve Tor ile eşleştirilecek şekilde tasarlanmış tek işletim sistemi.

Tor'a göre
Whonix, ağ gözetimine karşı savunmak için açık ve dağıtılmış bir geçiş ağı sağlayan Tor'un özgür yazılımını kullanmaktadır.


İzolasyon
Kaçak imkansızlık
Tor aracılığıyla yapılan bağlantılar zorunludur. DNS sızıntıları olanaksızdır ve kök ayrıcalıkları olan kötü amaçlı yazılım bile kullanıcının gerçek IP adresini bulamaz.

uygunluk
Canlı web sitesi hiç vakit kaybetmeden
Whonix tüm önemli işletim sistemleri için kullanılabilir. En çok kullanılan uygulamalar Whonix tasarımı ile uyumludur.



Whonix, üzerinde bulundurduğu gizlilik servisleri sayesinde ve TOR’a benzeyen çalışma yapısı sayesinde gerçekten gizlilik sağlar. Kendi içerisindeki Olay (iş) istasyonları sayesinde karşı taraf konum, ip, çerez, dns vb. bilgilerinizi göremez. TOR ile birlikte kullanıldığında ise yüksek güvenlik sağladığını söyleyebiliriz

virtualbox üzerinde kurulumu?
1.Virtualbox açılır dosya menüsünden içeri aktar seçeneğine tıklanarak whonix’i çıkarttığımız klasör içindeki “Whonix-Gateway-xx .0.0.1.1.ovf isimli dosya seçilir
2. Dosya seçildikten sonra karşımıza işletim siteminin ayarları çıakcak kaç mb ram vermek istiyorsunanız onu atayabilirsiniz ya da standart ayarlarda devam edebilirsiniz. Ayarları yaptıktan sonra içeri aktar butonuna tıklıyoruz ve karşımıza bazı sözleşmeler çıkarıyor onları kabul ettikten sonra şletim sistemi içeri aktarılmaya başlıyor.
3.Kurulum bittikten sonra whonix gateway ‘i tıklayarak başlatıyoruz .
4. İşletim sistemini çalıştıktan sonra karşımıza bazı seçenkeler çıkacak onları onaylayarak devam ediyoruz.
5. Sistem kurulduktan sonra whonix bağlantıları kontroledecek 1-2 dakika sürebilir.
6.Bu işlem bittikten sonra bize whonix i güncellemek istiyormusunuz diye bir soru çıkartacak
7. Masa üstünde yazan konsol uygulmasına tıklayıp çalıştırıyoruz “sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade” yazarak devam ediyoruz hangi kullanıcı ile işlem yapmak istediğimizi soracak standart kullanıcı isimleri “user” ve “root” şifre ise “changeme” (tırnaklar olmadan).
8.Şifremizi girdikten sonra enter tuşuna basıyoruz Dosyaları güncelledikten sonra devam edip etmeyeceginizi soracak
9.Y “tuşuna basarak enter diyoruz ve güncellemeye devam ediyor bu işlem internet hızınıza göre 5-10 dakika sürebilir. Güncelleme işlemi bittikten sonra masa üstünde bulunan arm-tor controller uygulamasına tıklayarak çalıştırıyoruz
10.Açılan ekrandan tor baglantılarının çalışıp çalışmadığını hangi hızda kullanıldıgını görebilirsiniz ve hazır whonix


burdan indirebilirsiniz: https://www.whonix.org/

yaralı olduysam bir teşekkür edersiniz artık iyi forumlar...
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.