Wifi hack için adaptör

privacymask

Yeni üye
21 May 2021
11
0
Merhaba arkadaşlar , wifi hack ile ilgili forumları okuduğumda wifi adaptörü ile linuxu bağdaştırmanız gerek yazıyor ben dizüstü pc kullanıyorum ve onun zaten kendine özgü bir wifisi var yinede adaptör gerekir mi ?
 

ZVkill3r

Katılımcı Üye
16 Tem 2019
487
50
bazı laptoplarda ağ kartı linuxla uyumlu olmayabiliyor. driver vs uzun iş, uğraşamam diyorsanız adaptör alabilirsiniz. adaptör almadan önce test edin kartınızı
 

Chester Hoca

Katılımcı Üye
4 Ocak 2020
876
800
DATA
Merhaba, Wİ-Fİ adaptörü sadece Wİ-Fİ çekim gücünü güçlendirir. Mesela yukarıdaki komşunun Wİ-Fİ'si sana az geliyorsa onu kullanarak daha net çekmesini sağlarsın. Sadece etraftaki Wİ-Fİ aramasını yükseltir.
 

Nonantiy

Global Moderatör
28 Haz 2020
2,006
1,102
Kayseri
Merhabalar, eger laptob kullaniyorsaniz ekstradan bir internet karti almaniza gerek yoktur. Virtual box uzerinden bu internet kartini GNU/Linux ile baglastirabillirsiniz.
 
18 Şub 2011
62
0
Samsun
Merhaba arkadaşlar , wifi hack ile ilgili forumları okuduğumda wifi adaptörü ile linuxu bağdaştırmanız gerek yazıyor ben dizüstü pc kullanıyorum ve onun zaten kendine özgü bir wifisi var yinede adaptör gerekir mi ?


Merhaba. wifi adaptorler, yalnizca dahili wifi donanimi bulunmayan bilgisayarlar icin degildir, ayni zamanda bazi modelleri menzil genisletmek icin kullanilabilir. Anten güclerinin 5db den yukari olanlari buna örnektir.


Wifi adaptorler icin önerilebilecek en köklü ve bu isin ustadi denilebilecek model sanirim alfa wifi modem olmali. Kali icin piyasadaki en uyumlu modem markasidir diyebiliriz. Kalide penetrasyon ve monitor modlarini tamamıyla destekler. Türkiyeye girisi artik yasaklanmis olup ikinci el sitelerinden tedarik edebilirsiniz. Ancak piyasada sahtesi fazlaca oldugundan dikkat etmek gerekiyor. Orjinal ralink cipler tercih edilmeli. Ralink ciplerin birkac modeli var kapsamli olan seriyi secmekte fayda var. Antenlerini secerken de en az 9db olan bir modeli secmek iyi olabilir.


Alfa awus036nh önerebilirim. 2watt gücünde olup 11db bir antenle dahi sorunsuzca calisabilir. Uzun süre calisilacaksa vucuttan uzak tutulmasi ciddi derecede önemli.
 

ZVkill3r

Katılımcı Üye
16 Tem 2019
487
50
Merhaba, Wİ-Fİ adaptörü sadece Wİ-Fİ çekim gücünü güçlendirir. Mesela yukarıdaki komşunun Wİ-Fİ'si sana az geliyorsa onu kullanarak daha net çekmesini sağlarsın. Sadece etraftaki Wİ-Fİ aramasını yükseltir.
yanlış bilgi vermeyin. wifi adaptörünün içinde bağımsız bir ağ kartı vardır. hiçbir şekilde wifi donanımı olmayan bir sisteme bile wifi özelliği sağlar. siz sanırım wifi güçlendirici ile karıştırdınız?
 

ѕeleɴια

Kıdemli Üye
18 May 2018
2,619
907
ZYZZ
Merhaba. Kendi yerel ağınızda laptop üzerinden saldırı yapmak için wifi adaptör gerekmez. Ama wifi adaptör kullanırsanız etrafınızdaki ağları tarayabilme bilgi edinebilme imkanınız olacak.
Wifi adaptör olarak ne almalıyım? Wifi hacking için monitör mod desteği gereklidir. Bu mod çoğu ( eskiler dahil ) wifi adaptörlerinde bulunmaktadır. Herhangi bir monitör mod destekleyen wifi adaptör alabilirsiniz. Genelde TP-Link wifi kartları öneriliyor daha uzun ömürlü olduğu söyleniyor.
Wifi adaptörler linux kullanıcıları için dert oluyor. Hatalara vb. sebep olabiliyor ama bunların olma olasılığını en aza indirmek için sanal makinenizi Nat ağı olarak ayarlamanız gerek. Bunu ayarlamak için ilk önce nat ağı kurmanız gerek. Nat ağını kurup vbox'a entegre ettikten sonra sanal makinenizi nat ağı ayarlayıp gelişmiş kısmından tümüne izin ver seçmeniz gerek.
Bunun için forumda kendi konum var. Konumun konusu farklı ama içinde bundan yazıyor başlık olarak Nat Ağı Kurmak kısmına gelip okuyun.

https://www.turkhackteam.org/siber-guvenlik/1983210-sizma-testlerinde-armitage-kullanimi.html
 

Palasort

Üye
2 Mar 2021
75
0
Öncelikle merhaba değerli üye linuxda hack işlemlerinde kullanmanız için size önerim ve en iyilerinden biri olan Alfa AWUS036HN 1000mw Wireless adaptor ancak ve lakin Türkiye'de bula bilecekmisiniz bulamayacaksınız bilmiyorum ama yinede güzelce bir araştırın olmazsa güvendiğiniz yabancı sitelerden sipariş verebilirsiniz beklemenize değer güçlü bir alet gerçekten
İyi forumlar dilerim.
 

w1sd0m

Katılımcı Üye
28 Mar 2020
699
631
𐱃𐰀𐰢𐰴
Wifi adaptörlerin tüm cihazlar için gerekli olduğunu düşünüyorum. Ağlara daha uzak mesafelerden saldırı imkanı sağlar, sanal makine ile Linux arası bağlantı sorunlarını kaldırır vs.
Bir ağ uzmanı olarak... :)
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.