win 7 64 bit kurunca çöküyor

Criminal^

Uzman üye
22 Eki 2014
1,154
2
Tokyo
Arkadaşlar pc 32bitte kasma yaşıyor 64 bit kurup güncellemeleri yapınca çöküyor çökmemesi için ne yapmam lazım güncellemeler olmazsa olmaz ama güncelleyince de çöküyor
 

Quinones

Yaşayan Forum Efsanesi
8 Eki 2008
13,570
1
K4RDAN4DAM çok doğru söylemiş. Makinen 32 Bit'i destekliyorsa 64 Bit işletim sistemi asla ve asla kurma. Dediğin gibi çökmeler donmalar yaşarsın elbet. Kasma sorununa gelince, kurulumunu yaptığın windows 7'nin hangi sürümü? Donanımın düşük ise professional, ultimate veya enterprise sürümünü hiç kurma. Sistemini şişirecek fazla özellik barındırır bu 3 sürüm. Ayrıca formatı doğru attığından da emin olmamız lazım. Diskleri tamamen biçimlendirerek atıyorsun değil mi? Sürüm yükseltmesi vs yapıyor isen diskini fazlasıyla meşgul eder.
 

Criminal^

Uzman üye
22 Eki 2014
1,154
2
Tokyo
Bilgisayarımın özellikleri:
İntel i5 4 çekirdek @3.10ghz işlemci
4gb ram
2gb nvidia 8500gt ekran kartı
ayrıca hayır mavi ekran almıyorum 64 bit kuruyorum hiç bir sıkıntı yok fakat güncelleme yapmadan oyun oynayamadığım için güncellemeleri yaapıyorum güncellemeleri yapınca çöküyor geri yükleme falan diyor fakat hepsi başarısız olunca 32 bit atıyordum şu an ççökmesine rağmen home basic kurdum ve güncellemeleri yapmıyorum bakalım çkecek mi çökerse 32 bit devam ve hangi biti desteklediğini nerden öğrenebilirim ?
 

Darkness DeviL

Yaşayan Forum Efsanesi
8 Ağu 2009
11,543
13
Turan 🇹🇷
ağırlıklı olarak oyun için kullanıyorsan bilgisayarını win 7 ultimate daha iyidir. Home basic oyun için biraz ağır kaçıyor. 32 bit te kasan sisteme bence hiç 64 bit kurma. win 7 ultimate 32 bit kurmanı tavsiye ederim o kadar kasılma olmaz.
 

RedHour

Kıdemli Üye
22 Eki 2012
4,097
2
Sivas
Sistem özellikleriniz iyi kaldırması lazım format dvd'sinde sorun olabilir yeni bir dvd ile deneyin ve herşeyi sıfırlayın ayrıca bu sistem ile kasması donanımsal birşey bence kasayı bir kontrol et derim
 

Pro-Fesor

Uzman üye
10 May 2010
1,790
0
Ankara
Windows 7 sistem gereksinimleri
Kişisel bilgisayarınızda Windows 7 çalıştırmak istemeniz durumunda gerekenler aşağıda belirtilmiştir:

1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı 32 bit (x86) ya da 64 bit (x64) işlemci

1 gigabayt (GB) RAM (32 bit) veya 2 GB RAM (64 bit)

16 GB (32 bit) veya 20 GB (64 bit) kullanılabilir sabit disk alanı

WDDM 1.0 veya üzeri sürücüye sahip DirectX 9 grafik aygıtı

Belirli özellikleri kullanmaya yönelik ek gereksinimler:

Internet erişimi (ücretli olabilir)

Çözünürlüğe bağlı olarak, video kayıttan yürütme işlemi ek bellek ve gelişmiş grafik donanımı gerektirebilir

Bazı oyunlar ve programlar en iyi performans için DirectX 10 veya daha yükseğiile uyumlu bir grafik kartı gerektirebilir

Bazı Windows Media Center işlevleri için, bir TV tarayıcısı ve ek donanım gerekebilir

Windows Dokunma ve Tablet PC'ler belirli donanımlar gerektirir

Ev Grubu bir ağ ve Windows 7 çalıştıran kişisel bilgisayarlar gerektirir

DVD/CD yazma, uyumlu bir optik sürücü gerektirir

BitLocker Güvenilen Platform Modülü (TPM) 1.2 gerektirir

Bitlocker To Go, USB flash sürücü gerektirir

Windows XP Modu ek 1 GB RAM ve ek 15 GB kullanılabilir sabit disk alanı gerektirir.

Müzik ve ses, ses çıkışı gerektirir

Ürün işlevselliği ve grafikler, sistem yapılandırmanıza göre değişebilir. Bazı özellikler gelişmiş veya ek donanım gerektirebilir.


Çok çekirdekli işlemcileri olan bilgisayarlar:
Windows 7 bugünün çok çekirdekli işlemcileriyle çalışmak üzere tasarlandı. Tüm 32 bit Windows 7 sürümleri 32 işlemci çekirdeğini, 64 bir sürümler ise 256 işlemci çekirdeğini destekler.

Çok çekirdekli işlemcileri (CPU) olan bilgisayarlar:
Ticari sunucular, iş istasyonları ve diğer birinci sınıf bilgisayarlar birden çok fiziksel işlemciye sahip olabilir. Windows 7 Professional, Enterprise ve Ultimate sürümleri iki fiziksel işlemciye izin vererek bu bilgisayarlarda en yüksek performansı sağlar. Windows 7 Starter, Home Basic ve Home Premium yalnızca bir fiziksel işlemci kabul edebilir.

Şuraya bir göz atmanı öneririm sistem gereksinimlerin sağlamıyor olabilir.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.