Windows 10 isletim sistemini nasıl öğrenirim

Endofrin

Katılımcı Üye
25 Şub 2019
253
2
Yupiter
Selam Aleykum arkadaslar , Ben Windows 10 isletim sistemini normal seviyede biliyorum ama hacker - lara gore bu sistemi daha iyi anlamamiz lazim , bana bir egitim seti onere bilirmisiniz kendimi daha iyi nasil gelistire bilirim bu konuda ?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

white shade

Uzman üye
24 Eki 2014
1,832
13
Mars
Windows sisteminin öğrenilecek bir tarafı yok. Hackerler da windows yerine genellikle linux sistemleri tercih ederler. Dünyada sadece android Windows Mac sistemleri yok. Yüzlerce sistem mevcut.

Sana tavsiyem linux öğren.
 

white shade

Uzman üye
24 Eki 2014
1,832
13
Mars
Konuyu Cevapladiginiz icin cok sagolun Komutanim , Linuxu oyrenmeye basliycam , sadece Windows bir hacker icin ne kadar onemli sizce ?

Hacker kelimesi geniş bir anlamı ifade ediyor. Ne üzerinde yoğunlaşacağına bağlı. Örneğin Web Uygulamaları güvenliğinde kendini geliştireceksen Linux ve Windows Server lar ile ilgilenirsin ya da Ağ güvenliği konusunda kendini geliştireceksindir soket programlama vs gibi konularla ilgilenirsin.

Windows dünya üzerinde çok popüler olması ile birlikte tehtitlere açık bir sistemdir. Aynı zamanda bu tehtitleri yok etmek için hızlı bir şekilde yama çıkarırlar.


Popüleritesinden dolayı virüs programlarının büyük çoğunluğu -bildiğimiz kadarıyla- windows sistemlere yönelik. Aslında bu işlemlerin hepsini algoritmaya bağlayabilirim. Geriye hangi dilde kod yazıp program kullanacağın kalıyor.

Kısaca windows bir hacker için istila edebileceği ve insanlara fazlaca zarar verebileceği bir sistemdir ama bu işlemlerin çoğunu linux üzerinden yapar. Çünkü windows kapalı kaynak bir sistem olduğu için hack uygulamalarına ve kodlama -Hack için- yapmaya elverişli değil
 

white shade

Uzman üye
24 Eki 2014
1,832
13
Mars
Yardiminiz ve beni bu konuda tam bilgilendirdiginiz icin tesekkur ederim Komutanim , Linuxu oyrenmeye gayret gosdericem :)

Endofrin

Başlangıç olarak Ubuntu sistemini öneririm. Önce Komutları ve terminal işlemerini öğrenmen sana çok büyük fayda sağlar. Tabii Linux sistemlerini kuru kuru kullanmak olmaz. Tarihçesinin yanı sıra kernel, dağıtımlar vs konularını bilmelisin. Tarihçesini bastıra bastıra söylüyorum çünkü işin nereden çıktığını bilmek her zaman daha iyidir :)
 

Endofrin

Katılımcı Üye
25 Şub 2019
253
2
Yupiter
Cok sagolun Komutanim , aslinda bir isin mantigini anladigimiz zaman nasil calistigini da anliyoruz bunun icin de tarihini , temel komutlarini nerede nasil kullandiklarini bilmemiz onemli , ben cogu zaman sirf kodlariyla ugrasiyodum ama tarihini onemsemiyordum bundan sonra boyle seylere dikkat ederim :)
 

doktorbeyin

Yeni üye
27 Şub 2019
14
1
Linux un yani sıra öğrendikten sonra id değiştirici proglar kullanmayı unutma güvenlik her zaman önemli sana tavsiyem zen mate ve ultra suf unutma hackerlar vpn kullanmaz vekil sunucu kullanir
 
Son düzenleme:

Ludas

Üye
1 Ocak 2019
238
0
24
Ludas.py
Genel olarak bilişim uzmanları (senin tabirin ile hackerlar) Windows kullanmıyor. Geneli Kali, Parrot, BackTrack ve ya Black Arch kullanıyor. Linux daha özgür bir sistemdir Windows'a nazaran. Eğer bilişim adına büyük projelere adım atmayı düşünüyorsan bunları Windows ile yapamazsın. Sana tavsiyem Kali, Parrot, BackTrack ya da Black Arch adlı Linux dağıtımlarından birisini kullanman.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.