Windows8 mi 10 mu??

dgncn1903

Katılımcı Üye
1 May 2016
327
0
~
Arkadaşlar hali hazırda Windows 8 kullanıyorum bilgisayara format atıcamda Windows 8 ya da 8.1 mi yükliyim yoksa Windows 10 mu Windows 10 oyunları vs destekler mi kasma yapar mı oyunlarda çoğu kişi Windows 10 öneriyo ama bide herkese sormak istedim
 

Harmmy

Katılımcı Üye
1 Ocak 2012
579
2
WİNDOWS 10 İLK Göze iyi gelir 1 ay felan sorunsuz kullanırsın ama sonra yavaş açılmaya başlar çıldırma noktasına gelirsin Win 7 Pro yu Öneririm

benim sözlerime tercüman olmuş.. :)

win8 win8.1 win10 kullanan birisi olarak win10 ilk başlarda çok stabil ve hızlı görünse de ilerleyen zamanlarda kasmalar geç açılmalar olmaya başlıyor w7 ultimate ile şuan devam ediyorum :)
 

HASAN FK

Katılımcı Üye
26 Şub 2016
367
0
İstanbul
win 10 sakın yükleme ... çünkü win 10'da PC'yi çok kasar ve eksik güncellemeleri var. Hatta bu yüzden beklenenden daha fazla hata veriyor. Çünkü güncellemeler daha tamamlanmamıştır. Win 7 ve win 8'i kullanmanı tavsiye ederim çünkü bunlar eski ama sürekli yeni güncellenen yazılımlar ... XP'yi eskisi kadar tavsiye etmem çünkü microsoft, XP'nin yazılımını güncelleştirmeyi bırakmış ... bu yüzden XP en fazla 3 ay sonra çok ağırlaşiyor ve hatta virüs girmeden olmadan PC'yi çökerte biliyor ...
 
22 Mar 2015
93
0
</>
Kardeşim oyun için diyorsan win 8 çünkü win 10 crack lı oyunları açmıyor oyunların orjinal olması lazım cracklı uygulamaları açmıyor diye biliyorum benim tavsiyem win 7 ya da win 8
 

BEYAGU

Katılımcı Üye
25 Ara 2015
671
0
[değiştir | kaynağı değiştir]
Ana madde: Windows 8.1
Mart 2013'te Windows Blue yapı numarası 9364 internete sızmıştır.[4] Microsoft yaptığı açıklamada Windows Blue'nun adının Windows 8.1 olduğunu söylemişlerdir. En çok sızan işletim sistemi ve Windows sürümü olma rekorunu kırmıştır. Yenilikler şunlardır; Giriş ekranı daha renklidir. Kutucuklar için boyut seçenekleri vardır. Internet Explorer 11 gelmiştir. Dört uygulama yan yana koyulabilmektedir.Bilgisayar ayarları masaüstünden çıkıp daha kapsamlı olmuştur. Bu güncellemede başlat menüsü geri dönebileceği söylentileri vardır, Microsoft'un yapacağı Haziran 2013'te başlayacak "BUİLD 2013" konferansında tanıtıldı.Microsoft'un işletim sisteminde yapmayı planladığı diğer değişiklikler arasında yeni bir Internet Explorer ve gelişmiş OneDrive (Eski adı ile SkyDrive) bütünleşmesi ve Başlangıç menüsü daha çok özelleştirilebilir olmuştur. 26 Haziran 2013'te önizleme sürümü çıkmıştır.[3]

Sistem Gereksinimleri[değiştir | kaynağı değiştir]
Windows 8'i yüklemek için bilgisayarınız şu gereksinimlere sahip olmalıdır :

Windows 8 için gereken en az gereksinimler
Mimarî gereksinimler IA-32 x86-64 ARM
İşlemci (CPU) 1 GHz'lik işlemci hızı
Bellek (RAM) 1 GB 2 GB
Grafik Kartları DirectX 9 grafikleri için WDDM 1.0 veya yüksek sürücü
Sabit Disk (HDD) için boş alan 16 GB 20 GB
Windows 8 Hakkında Temel Bilgiler
Windows 8, Microsoft’un geliştirdiği en son işletim sistemidir. Kişisel bilgisayarlar için üretilen bu işletim sistemi günümüzdeki en en gelişmiş sistemlerden biridir. Windows’un bu sürümünün diğer sürümlerine nazaran daha çok mobil cihazlara ve diğer dokunmatik cihazlara göre tasarlandığını söyleyebiliriz. Yeniliklerle karşımıza çıkan bu sürümün en büyük avantajlarından birisi diğer Windows sürümlerinde desteklenen uygulamaları programları da sorunsuz bir şekilde desteklemesidir.

Windows 8, 26 Ekim 2012’de satışa çıkarılmıştır. İşletim sisteminin tablet versiyonunun birinci ve en belirgin değişikliği ara yüzü ile ilgilidir. Şu anda ara yüzde alışkanlık haline gelen “Start” (Başlat) düğmesi bulunmamaktadır. Araçlar menüsü ise klasik Windows’dan daha çok Windows Phone menüsüne benzetiliyor. Windows 8 ile indirme hızını yükseltmek, sistemin bekleme rejimden çıkma süresini azaltmak, enerji sarfiyatı etkinliğini artırmak imkanlı hale getirilmiştir. Ayrıca kişisel bilgisayar üreticilerine, kendi bilgisayarlarını önceden kurulmuş işletim sistemi ile daha kaliteli ve uyumlu çalıştırabilme imkanı sağlanmıştır.

Bu işletim sisteminin final versiyonunda araçlar, yani masa üstünde üzerinde bulunan, bilgi veya aletlere kısa yol sağlayan mini program eklentileri bulunmamaktadır. İşletim sisteminde iki yeni mimari desteklenmektedir: SoC (” Çip Üzerinde Sistem” – System on a Chip) ve ARM. Taşınabilir cihazlar için tasarlanmış her iki mimari de geleneksel “x86” platformuna nispeten daha düşük enerji sarfiyatı ve maliyet ile dikkat çekmektedir.

Birçok bilgisayar kullanıcısı Windows 8’e geçip geçmeme konusunda çelişkide kalmaktadır. Eğer sizde bazı çelişkilerde kaldıysanız daha açıklayıcı ve özet şeklinde Windows 8’ e geçme sebeplerinizi şu şekilde sıralayabiliriz:

Sahip olduğunuz bilgisayarda donanım yükseltmesi yapmadan Windows 8’i çalıştırabilirsiniz yani Windows XP ya da Windows Vista’yı çalıştırıyorsa bilgisayarınız Windows 8 ‘i de çalıştıracaktır.
Windows 8 sürümünde hazır olarak antivirüs yazılımı (Windows Defender) gelmektedir. Harici bir virüs programı kurmanıza gerek yoktur.
Bir çok akıllı telefonlarda olan ‘’Uçak Modu’’ özelliği Windows 8’de de karşımıza çıkmaktadır. Adından da anlaşılacağı üzere uçaktayken Wi-Fi, Bluetooth gibi özellikleri pratik şekilde kapamanızı sağlar.
Dokunmatik bilgisayarlar için dokunmatik klavye özelliği bulunmaktadır.
Windows ‘un diğer sürümlerine göre daha gelişmiş görev yöneticisi bizi karşılamaktadır.
Office programlarında gördüğümüz özellik şeritleri Windows 8 dosya gezgin çubuğunda da mevcuttur.
Windows 8, ekranın sağ tarafında yer alan açılan düğmeler sayesinde daha kolay kullanım olanağı sunmaktadır.
Windows 8’de USB 3.0 kullanmak için ayrı bir sürücü yüklemenize gerek yoktur.
Ekranı ikiye bölerek aynı anda iki uygulama kullanabilme özelliği mevcuttur.
Microsoft şirketinin bilanço hesaplarına göre, yeni işletim sistemi piyasaya sunulduktan 3 gün sonra 4 milyondan fazla kopya satmayı başarmıştır.

Microsoft’un Windows işletim sistemi on yıllara damga vuran ve yazılım tarihinin en başarılı işleri arasında yer alıyor. Tabii ki kullanıcıların her yeni Windows sürümünde biraz daha heyecanlanmaları ve bizlere tanıtılacak olan yenilikleri deneyimlemek istemeleri de oldukça normal. Bugün halka açık olmayan ancak basın mensuplarının davet edildikleri lansmanda yeni Windows işletim sisteminin adı ve özellikleri de ortaya çıktı.

Windows 10 olarak adlandırılan yeni işletim sistemi, herkesin Windows 9 beklentisini karşılamadı ancak anlaşılan o ki Microsoft, Windows 8.1’i Windows 9 olarak kabul ederek Windows 10 ile devam etme kararı aldı.

Lansman’da işletim sisteminin adını Windows şefi Terry Myerson açıkladı ve daha sonra bazı detaylara geçiş yaptı. Yeni işletim sisteminin şimdiye dek Windows serisinde piyasaya sürülen en geniş cihaz seçeneğine sahip işletim sistemi olduğundan bahseden Myerson, bunun ardından bir kişiye ait tüm cihazlardaki Windows’ların birbiriyle senkronizasyonu sürdüreceğini de belirtti.



Windows 10’un en önemli özelliğinin kullanıcılara tam ve doğru bir deneyim sunmak olduğu da yine Terry Myerson’un en dikkat çektiği noktalar arasındaydı. Myerson’un ardından sahneye Joe Belfiore çıktı ve Windows 10’un demolarından bir tanesini göstermeye başladı. Tabii ki bu konuda en çok dikkat çeken konu başlat tuşuna basıldığında klasik başlat menüsünün gelmesiydi.



Yeni sürümde Windows 7 kullanıcılarının zorlanmadan yeni işletim sistemine geçiş yapmalarının hedeflendiği de belirtiliyor. Dolayısıyla başlat menüsünün varlığı pek de şaşılacak bir şey değil. Elbette metro arayüzüne alışan kullanıcılar yine bu arayüzden parçaları başlat menüsünde görebiliyorlar.



Başlat menüsünde yer alan kutucukların yeniden boyutlandırılabilir olmaları da Windows 8 ile 7 işletim sistemlerinin bir şekilde harmanlandığını bizlere gösteriyor.



Henüz işletim sisteminin tamamlanmamış olması ise kullanmak isteyenleri biraz üzecektir. Zira lansmanın ardından Windows 10’un geniş kapsamlı testlerinin başlayacağı ve buna göre pek çok düzeltmenin gerçekleştirileceği de yine Belfiore tarafından açıklandı.



Windows 10’un başlat çubuğundan yapılan aramalar hem internet sonuçlarını hem de bilgisayardaki yerel sonuçları birlikte barındırıyorlar. Böylece universal arama çok daha kolay bir hale geliyor.



İşletim sisteminin Windows 8’deki uygulamalar gibi kullanıcıları masaüstünden çıkaracak modern uygulamalar yerine daha doğal bir yapı sunacağı kesin. Böylece kullanıcıların klasik Windows deneyimini daha iyi bir şekilde yaşamaları amaçlanıyor. Yani artık Windows uygulamaları birer pencere ile çalışacaklar.
Task View olarak adlandırılan yeni menü ise işletim sistemine eklenenler arasında. Bu menü sayesinde masaüstü modları arasında geçiş yapmak ve ayrıca açık olan uygulamaların hepsini tek bir ekranda görmek mümkün olacak. Android işletim sistemindeki tüm uygulamaları gösteren menü tuşu gibi bir işlevi olduğunu söyleyebiliriz.



Ayrıca Snap Assist denilen yeni bir araç sayesinde arayüzün yan tarafından tüm açık olan uygulamalar arasında geçiş yapmak ve onları görmek de mümkün hale geliyor.



Komut satırına yıllar sonra gelen CTRL V ile yapıştırma desteği de Windows 10’un dikkat çeken yanları arasında.



Bu defa Windows’un hem dokunmatik ekran kullanıcıları için hem de klasik fare ve klavye kullanıcıları için tasarlandığı ortada diyebiliriz. Dolayısıyla hem Windows 7 hem de Windows 8 kullanıcıları Windows 10’u kullanırken zorluk çekmeyecekler. Yani Windows 10’da da pek çok el hareketinin Windows 8’de olduğu gibi işlev göstermesi bekleniyor. Büyütülen buton boyutları gibi konular ise yine bu kolaylığı devam ettirmek üzerine kurgulanmış.

Windows 10'un çıkış tarihi olarak ise 2015 yılının sonları gösteriliyor. Yani daha oldukça uzun bir süre beklemeye devam edeceğiz gibi görünüyor.


Geri çekilmeden kastımız tabii ki çok tartışılan "başlat menüsü - modern arayüz" tartışması. Aynı konuyu tekrarlayıp Windows 8'in yayınladığı günden beri süregelen tartışmayı açmaya gerek yok. Başından beri sevilmeyen ve dokunmatik olmayan masaüstü sistemlerdeki kullanım zorluklarından yakınılan modern arayüz bir adım geriye çekilmiş durumda. Bir başka değişle; Microsoft, Vista'dan sonra bir kez daha kullancı deneyiminin önemini hatırlayıp, dayatma ile kitlelerin değişime zorlanamayacağı anlamış oluyor.

Revize edilmiş klasik bir yapı
Peki ya yazılım devinin Windows 10 ile getirdiği değişimler ve yenilikler neler? Ne kadar yenilikten sayarsınız bilinmez ama arayüzdeki en büyük yenilik tabii ki başlat menüsü. Haksızlık etmeyelim, başlat menüsünün geri gelmesi belki yenilik değil ama kendi içinde yenilikler içeren, hatta neredeyse tamamen elden geçirilen bir yapı söz konusu.

Canlı kutucuklar yine iş başında
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.