Yaratılış ile ilgili bir sorum var.

dorukyurdusen3

Katılımcı Üye
7 Ocak 2016
577
0
Merhabalar,
Eğer Allah herkesi eşit yarattıysa neden erkekler kadınlardan daha güçlü?

Not: Müslümanım.
 

burak4114

Üye
8 Kas 2015
98
0
Kocaeli
Kadınalr biraz daha zarif diyebiliriz herekes eşit herkesin iki kolu iki bacağı iki gözü var iradesi var (engelli kardeşlerimiz hariç)
aynı zamanda ateistim
 

777722

Uzman üye
30 Ocak 2016
1,399
0
Eğer Allah İncil'in değiştirileceğini biliyorsa, neden bir önlem almadı veya neden İncil'i indirdi?
 

TheWhoIAm

Uzman üye
27 Şub 2016
1,248
0
Siber Dünya
İnsan cansız varlık gibi, ot veya hayvan gibi değil, kulluk ve imtihan için yaratıldı. İnsan, ihtiyaçsız, sıkıntısız ve her bakımdan eksiksiz yaratılsaydı, imtihan ve dünya manasız olurdu. İnsanların, hayvanların ve kâinattaki canlı, cansız diğer yaratıkların hareketleri, akılları durdurucu sistemleri incelenince, her şeye gücü yeten Rabbimizin dünyayı maksatsız yarattığı düşünülemez.
 

Seizure

Üye
28 Şub 2016
72
0
Belirsiz .
allah cc kadin ve erkegin arasina esitlik degil adalet vermistir.
zaten onemli olan da adalettir esitlik degil. kadin ve erkek yaratilis bakimindan birbirinden farklidir. esit zaten olamazlar. herseyi yaratan rab teala herseyi bildigi icin kapasite dahilinde bazi seyleri yukler. kadin ne kadar sorumluluk alabiliyorsa ona verilen sorumluluk o kadardir. erkek kadindan daha guclu bir yaratilisa sahip oldugu icin onun sorumluluklari da farklidir.
bu demek degil ki erkekler kadinlardan ustundur. tabii ki allah katinda ustun olan takvali olandir. allah katinda kadin da erkek de herseyini rabblerine borclu olan kullardir. bu sebeple kulluk vazifelerini en duzgun sekilde yerine getiren ustun olandir.
 

reload58

Üye
9 Eyl 2012
190
0
cd/usr/src
Eğer Allah İncil'in değiştirileceğini biliyorsa, neden bir önlem almadı veya neden İncil'i indirdi?

Eğer her şey dört dörtlük olsaydı biz zaten dünyaya gelmezdik kardeşim. İyiyi kötüyü ayırt etmeyi bize O öğretti. Ayırt edebilmemiz gerekiyor ki her şeyi dinimize göre yaşayalım. Dünya'ya gelmeden direk kaderimizde ne varsa Cennet veya Cehennem gitse idik yine biz aciz kullar demeyecek miydi? Ben günah işlemedim, bana yaşama fırsatı vermedin şeklinde. Bunlar derin konular arkadaşlar. Çok fazla detaya inerseniz Allah korusun dinden çıkarsınız. Mantıklı yorumlar yapın, cevabı zor olan sorular sorun. Bu söylediklerinizin mantıklı bir açıklaması her yerde var.
 

Darmadumann

Katılımcı Üye
11 Ara 2015
528
0
Yanlış Anlaşılmasın fakat Allah neden tüm bunları yapıyor amacı ne olabilir . Sadece insan ve diger canlıların ona kulluk etmesini istemiyordur. Başka bi amacı olmalı
pek bi bilgim yok bu konuda aydınlatırsanız iyi olur.
 

Lapricon2

Üye
7 Mar 2016
141
0
BaSKeNT
Esit yarattim diye gecen ayeti yazarmisiniz ?

Biz herseyi bir olcu (Kader) ile yarattik der Bu sizin sandiginiz alniniza yazilan birsey degil kunu acarsam cok tartisma olur :)

Herkesin yapacagi alniza yazilmis olsa dunyaya neden gelelim ? vs..

Sizin bahsettiginiz esitlik guc degil hak bakimindan esitliktir
Her erkek ayni guctemi oluyor kimisi 2 mt kasli kimisi 1.35 ve ciliz :)
 

'MTG

Uzman üye
23 Haz 2015
1,460
7
System32
İmtihan için?
4 kere mi imtihan yaptı fark farklı yerleri test etmek için?
İmtihanı geçemeyenlere ne oldu?
Geçenlere ne oldu?

Ortada kalanlara ne oldu?
Pi'nin karesi?


burada sırf bir üniversiteye gitmek için bile kaç tane imtihana giriyoruz koskoca cennet için bu neki


cezasını çekecekler
mükafatını alacaklar
şüphesiz ALLAH merhametlilerin en merhametlisidir
 

Dont Make Number

Yeni üye
21 Şub 2016
46
1
İmtihan için?
4 kere mi imtihan yaptı fark farklı yerleri test etmek için?
İmtihanı geçemeyenlere ne oldu?
Geçenlere ne oldu?
Ortada kalanlara ne oldu?
Pi'nin karesi?

bak arkadaş nasıl ben bilgisayarımda istediğim tuşa basarım kimsede neden bastın demez nasıl istersem bilgisayarımı parçalarım kimse bir şey demez nasıl ben bu bilgisayarımı alır ekran kartını değiştirir daha kaliteli yaparım kimse bana bir şey diyemez buda bu şekildedir.
Mal sahibi mülkünde hüküm sahibidir. Tasarrufu ona aittir. aynı bu şekilde Allah istediği kuluna mülk verir kimse bir şey diyemez istediğini zelil eder kimse bir şey diyemez
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.