Yazılım Geliştirme Mesleki Eğitim

SkyRest

Katılımcı Üye
15 May 2016
399
17
241
25
MEDUSA
BTK AKADEMİ
Tamamıyla güvenilir ve kâr amacı gütmeyen bir site. Devletin 1 Milyon İstihdam Projesini başlatmasıyla site kullanıma açıldı. Bu siteyle beraber her türlü yazılım eğitimi alabilirsiniz ki ben de öyle yapıyorum. Tüm eğitimler ücretsiz. Buradan programlamanın temellerini ve ileri seviye hallerini alabilirisiniz.

Udemy
Udemy'de eğitimler BTK AKADEMİ'ye göre kısa ve bazıları ücretli. O yüzden 2. Sıraya koydum ama eğitimleri fena değil. Buradan da yazılım eğitimlerinizi alabilirsiniz.

YouTube
Çok önerdiğim bir yer değil ama zaten üstteki iki seçeneği mutlaka değerlendirirsiniz ama YouTube'u da kullanabilirsiniz, kendinizi geliştirip, uygulama örnekleri izleyebilirsiniz veya bir noktada sıkıştığınız zaman burada sorunun çözümünü arayabilirsiniz.

İNTERNET KAYNAKLARI
Aslında çok da güvenmeyin çünkü gerçekten her türlü bilgi doğru olmayabilir ya da "BEST PRACTISE" (Yazılımda işlevlerin doğru kullanımı, pratikler) örnekleri yanlış verilebilir ama yine de internet çok büyük. Bildiğinizi zannedip bilmediğiniz şeyleri bazen bulabilirsiniz. Ben çok yaşadım doğrusu.

CODE.ORG
Biraz çocuklara yönelik görülebilir fakat ön yargılı düşünmeyin. Siteye biraz girip baktığınız vakit gerçekten süper şeyler bulabiliyorsunuz. Bu site daha çok programlama öğrenmek için değil de mantığını kavratıyor, üstelik Türkçe dil desteği mevcut canınız sıkıldığında gelip eğlenebilirsiniz.
 

LexonQ

Yeni üye
15 May 2022
38
20
Arkadaşlar bu yazılım geliştirme mesleki eğitimde var mı veya okuyan birisi var mi
Evet bulunmakta, yazılım mühendisliği olarak bilinen bir bölüm var. Aynı zamanda internet üzerinden, çeşitli yerler bulunuyor. Bir kaç tanesini açıklayacağım, bakabilirsiniz. Bedava olan da var, ücretli olan da.

W3Schools
W3Schools, ingilizce'niz yeterli olursa. Pratik yapabilmek açısından oldukça güzel bir yer iken. Aynı zamanda güzel anlatımları bulunmaktadır. Güvenilir bir sitedir.

CodeAcademy
CodeAcademy, gene İngilizce bir kaynaktır. Tabii ki W3Schools yerine Türkçe çeviri ile çok daha iyi şekilde anlaşılabilir. Bir çok programlama dili mevcuttur. İstediğiniz gibi inceleyebilirsiniz.

BTKAkademi
BTKAkademi, Türkçe ve tamamen bedava bir platformdur. İnsanlara yazılım ve diğer çeşitli bir çok konuda yardım etmek amacıyla kurulmuş bir devlet sitesidir.

Udemy
Udemy, hem Türkçe hem de İngilizce kaynak olarak bir numaralı sitelerden birisidir. Güzel indirimler varken hem ücretli hem de ücretsiz olarak bir çok eğitim seti bulunmaktadır. Aynı zamanda sadece yazılım değil, siber güvenlik gibi bir çok konuda eğitim seti de bulabilirsiniz.

Umarım siteler sizi memnun edebilir, iyi akşamlar dilerim. Umarım işinize yarar. İşinize yararsa ne mutlu bana.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.