Yazılım mı bilgisayar mı ?

C R P

Katılımcı Üye
20 May 2018
507
2
Siz olsaydınız yazılım mı yoksa bilgisayar mühendisliğini mi tercih ederdiniz ? [ nedeni ile birlikte yazarsanız sevinirim :) ]
 

Shorpm

Uzman üye
11 Ara 2015
1,177
8
Underground
Her iki mühendislikte bilgisayar odaklı olsa da farklı mühendislik dallarıdır. Nasıl Bilgisayar Mühendisliği Elektrik-Elektronik Mühendisliğinden türediyse Yazılım Mühendisliği de Bilgisayar Mühendisliğinden türemiştir. Fakat bu Bilgisayar Mühendisliğinin Yazılım Mühendisliğini kapsadığı anlamına gelmez. Farklı işler, farklı uzmanlıklardır.

Bilgisayar mühendisliğinde yazılım araç olarak kullanılır, yazılım mühendisliğinde yazılım amaç olarak kullanılır. Yazılım Mühendisliği kod yazar yanılgısı yanlıştır. Yazılım mühendisi kod yazım ve proje yönetim sürecine doğrudan müdahale edip, daha uygun bir yazılım döngüsünün çıkmasını sağlayabilir evet ama bu 7/24 kod yazdığı anlamına gelmez. Bilgisayar mühendisliği ile yazılım mühendisliği arasındaki fark en net tanımıyla budur diyebiliriz.

Kaynak: univerlist
 

*Eroğlu

Katılımcı Üye
4 Tem 2013
861
1
165
İstanbul
Kesinlikle yazılım mühendisliği. Özellikle app , web tabanlı uygulamalar ve internet dünyasının yoğun olacağı 15 yıl için muazzam meslek
 

ktsociety

Katılımcı Üye
14 Mar 2017
602
7
Teşkilât
Yazılım mühendisliği daha derin bir alan bilgisayardan daha zor ama gelir olarak ve gelecek olarak bakarsan çok çok büyük farklar var aralarında yakında her malzemenin bir yazılım ile idare edilebileceği tahmin edilebiliyor bu yakın gelecekte olabilecek bir olay şimdiki arabaların şerit takip sistemi otomatik pilotu gibi bir şey bu :) yani yazılımı seçersen önün o kadar açık ki farkına varmadan bir bakmışsın milyonersin :)
 

Ammas

Katılımcı Üye
20 May 2018
261
1
Onlarca tanıdığım var PC muh okuyan, yazılım okuyan yarısından fazlası (yaklaşık bi %90)ı boşta...
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.