Yazılım Mühendisliği Tutar Mı ?

SanDiess

Yeni üye
29 Ağu 2022
11
3
Selamun Aleyküm bir sorum olacak şimdi yazılım mühendisliği okumak istiyorum şuan 12. sınıf öğrencisiyim ama meslek lisesinde okuduğum için 9 10 canlı ders olarak geçti bu yüzden pek odaklanamadım 11. sınıfta derslere başladık ondada temel olmadığı için adm akıllı anlamadım bide fizik kimya yok 11 de mat da hafta 2 saat temel matematik olarak geçiyor sınavda üçgenin iç açılarını soruyorlar 50 + 60 = 110 toplayıp 180 - 110 = 70 çıkarıyon bu şimdi kısaca temel 0 lisede çalışmaya karar verdim sınavdan 1 gün önce çalışıyordum 9. 80 ortlama 10. 11. 90 ortalama yaptım ama dersler basit ve kolay oluyor bide 12 saatlik web dersinden 100 alınca ortalama yükseliyor neyse asıl soruma gelelim yazılımı çok seviyorum meslek lisesinide sırf o yüzden seçtim bilişim derslerimin hepsi çok iyi yaperkende çok zevk alıyorum c# html css javascript bunları iyi biliyorum biraz da asp.net sql biliyorum basit düzeyde web sitesini sıfırdan tek başıma yaparım ama malum türkiye şartları fizik kimya mat sevmem ama yazılımı çok seviyorum ve iyi yaptığımada inaniyorum şimdi ben fizik kimya yapamadığım için yazılım mühendisliği olamıyorum fiziği iyi olmayandan yazılımcı olmaz diyor neyse ben nasıl kazanacam bu yazılım mühendisliğini bana biraz akıl verin bilgisiyar programcılığı okuyup ordan 4 seneye çıkartmak mantıklı olurmu yavaş yavaş temel kitaplarla başladım çalışmaya antremanlarla matematik aldım dersahneye kaydoldum ama temel olmadığı için hocalar hızlı anlatıyor pek anlamıyorum sözelim daha iyi ama sayısalı yapmam lazım kısaca ne yapmalıyım yazılım olmazsa olmaz
 
Son düzenleme:

icehead

Uzman üye
19 Şub 2022
1,136
833
tam adamına denk geldin :LOL:

bak şimdi mat temel için antremanlarla matematik serisi var 4 kitap (pdfleri internette var) onları bitir hemen ardından 9.sınıf ve 10.sınıf tekrar geç ama bunu yaparken de derslerini atsatma.
ayrıca üniversite sınavını kazanmak istiyorsan eleme yöntemlerini de bilmen lazım 1. eleme yöntemleri okuma hızı oluyor bunun içinde bol bol kitap okuman lazım günde 1-2 saatini mutlaka ayır, 2.olarak yorumlama yapman lazım bunun için de satranç ve bulmacaları öneririm chess.com da ücretsiz bir şekilde satranç oynayabilirsin.
zaten okuduğunu anlayıp,yorumlarsan derslerinede adam akıllı çalışırsan seni kimse tutamaz.

ha birde denemeler çok önemli bol bol deneme çöz eksik olduğun konuları pekiştir.
 

icehead

Uzman üye
19 Şub 2022
1,136
833
çok sağolasın dediklerini yavaş yavaş uygulayacağım
Bir sorun olursa bana sorabilirsin bende bunlar sayesin de kazandım.
bir de unutmadan şunu söyleyeyim kimseye bakma kim ne derse desin moralini hep iyi tut.
beslenmeni de iyi ayarla unutma beyni ne kadar sağlıklı besler isen o kadar iyi sonuç alırsın TR'deki öğrencilerin büyük çoğunluğunda kan eksikliği var buda unutkan ve tembel olmalarına sebep veriyor d vitamini olmayınca insan az bile yürüse yere yıkılır.
sabah kahvaltını iyi yap hatta en iyisi bir aile doktoruna danış kan değerlerine baktır.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.