Zabbix Nedir?

İmmortalTürk1

Katılımcı Üye
17 Ocak 2019
414
24
ZABBİX NEDİR?
Geliştiricisi "Alexei Vladishev" olan Zabbix, ağlar ve uygulamalar için kurumsal açık kaynak izleme modülüdür. Zabbix; ağ hizmetleri, sunucuları ve diğer ağ donanımlarını izlemek için tasarlanmıştır. Zabbix yazılımı; Apache, Mysql ve Php ile beraber çalışır. Zabbix fiziksel veya sanal sunucular üstüne kurulabilir. Zabbix ağ cihazlarının CPU, memory ve port durumlarını da monitör edebilen bir yazılımdır. Bu yazılım ile veri tabanları da monitör edilebilir.

mHAZMO.jpg


4nmrJu.jpg


PYx3yC.jpg


ZABBİX'İN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
- Ağ servislerini izleyebilir. (SMTP, HTTP vb.)
- Sistem kaynaklarını izleyebilir.(Disk kullanımı vb.)
- Ağda birbirine veri gönderen bir cihazın incelenmesi. (Isı sensörü)
- Uyarıları iletme. (SMS veye E posta)
- Eşik değerlerinin üzerine çıkınca farklı kademelerde uyarı üretebilme.
- Android veya iPhone ile takip edebilme.
- Toplanan verilerin ve iletilen uyarıların kaydedilip geriye dönük grafiklerinin çizilebilmesi.
- Çok sayıda hazır şablon ve bu şablonlar sayesinde yeni eklentilerin eklenebilmesi.


5VwnJb.jpg


Zabbix Desteklenen Sistemler

Network (Ağ) Sistemleri: Brocade, Cisco, HP, Dell, D-Link, Netgear, Intel, Juniper, TP-Link, Qlogic, Huawei, Qtech, Extreme, Alcatel, Mikrotik, Ubiquiti, Mellanox.

Sunucular: HP, IBM, Lenovo, Dell, Linux, Solaris.

Cloud (Bulut Depolama): AWS, CFoundry, Cloudera, Cloudstack, Google Apps, Microsoft Azure, Next Cloud, Nutanix, Openstack.

Uygulamalar: ActiveMQ, Apache, BMC, Bugzilla, Confluence, Drupal, FreshDesk, Glassfish, GLPi, Java, Jboss, JIRA, JMX, Kafka, Magento, Openfire, RabbitMQ, Redmine, Salesforce, SAP, Sentry, SharePoint, Tomcat, IBM Webpshere, WordPress, Zendesk, Zimbra, Zoho.

Servisler: Active Directory, Antivirus, DNS, Elasticsearch, Git, Hadoop, Hipchat, HTTP, HTTPS, IMAP, IIS, MS Exchange, Nginx, NNTP, OpenVPN, POP, Postfix, Sendmail, SMTP, Spam filter, Squid, SSL, Veeam Backup, VPN.

Storage (Depolama): Adaptec, Arista, AWS S3, Buffalo, Ceph, EMC, Hitachi, HP, NetApp, Nimble, Pure, QSAN, Synology, Tivolo TSM.

Sanal Makineler: Vmware, Citrix, Hyper-V, KVM, Azure, Openstack, Oracle VM, Proxmox, Xen.


Veritabanları : Cassandra, Couchbase, DB2, Firebird, Influxdb, ingress, intersystems, memcached, MSSQL, MySQL, Mongo DB, ODBC, Oracle, PostgreSQL, Redis, SQLite, Sybase.

Güvenlik: Barracuda, Blue Coat, CheckPoint, F5, Fortinet, Kaspersky, Sophos, Watchguard.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.