Zoom toplantıdan ip bulma

0x1D

Kıdemli Üye
23 Nis 2020
2,650
78
MARS
Merhaba dostlar zoom toplantısındayken yayın yapan kişinin veya üyelerin ip adresi alınabilir mi alınabilirse nasıl alınabilir açıklar mısınız ?
 

Roviend

Katılımcı Üye
29 Şub 2020
302
8
૨&#945
Yapamazsınız diye birşey yok , bir kişi ile internet üzerinden etkileşim halinde olursanız o vakitte o kişinin ip adreside işin içerisinde olur ve siz bunu bulabilirsiniz. Lakin bu etkileşimin gerçekleştiği ortama bağlı olarak sizin karşıdaki kişinin ip adresini bulmanız kolay veya zor olur. p2p diye bir ağ protokolü var misalen bu protokolü kullanan programlar ip adresini açık ediyor bulunması kolay oluyor. Wireshark programı ile omeglede etkileşimde olunan kişinin ip adresini bulabiliyorduk yanlış hatırlamıyorsam , su anda müsait değilim akşama doğru müsait olursam ve konun çözüme ulaşmamış olursa dilersen senin için bir arastırırım.

İyi forumlar
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.