"FORM" değil "FORUM"

Helmsys

Ar-Ge Ekibi Kıdemli
16 Mar 2022
1,492
25
1,653
Buradaki olay herkesten iyi türkçe konuşup/yazmasını beklemek değil, ben de kendimi öyle görmüyorum zaten, benim de birçok hatam oluyor. Buradaki kastım doğru kelime yerine yanlış kelimeyi kullanmayı alışkanlık haline getirenlerin biraz da olsa dikkatini çekmek. Takılmamak lazım ama bu bana göre herkes yerine herkez demek kadar basit bir olay değil. "-de, -da" ayrımı yapmamak gibi göz ardı edilecek bir olay da değil. Verdiğim örneklerdeki olayları ben de takmıyorum, bakıp geçiyorum. Buradaki mevzu iki kelimenin bambaşka anlamları ifade etmesi, umarım anlamışsınızdır.
Birde bazı yardım merkezinde yardım isteyen arkadaşların "yapa bilen", "yapa bilirim" gibi asla ayrı yazılmaması gereken kelimelerin birbirine sosyal mesafe koyduğunu görünce gözlerimin kanadığı bir gerçek var.

Muhtemelen hiç çözülemeyecek bir yanlış gibi geliyor.
 

GECE IT

Yeni üye
19 Tem 2022
26
14
Türkiye
Türkhackteam'in değerli yöneticileri ve üyeleri. Lütfen şunun yazımına dikkat edelim, bu iki kelime başka şeyler. Çoğu kişinin türkhackteam forumuna form demesi üzerine, artık dayanamayıp bu konuyu açtım.

Burası bir google form'u değil, bir şeyler doldurmaya ya da formda kalmaya gelinen yer değil, burası bir "FORUM". Konuşma, tartışma yeri. Lütfen az dikkat.

Şimdi diyebilirsiniz ne taktın bir kelime altı üstü, ama maalesef öyle değil, abartmıyorum daha forum diyeni görmedim! herkes form da form diye tutturmuş gidiyor. Bazen ek getirip cümle içinde forma bile diyorsunuz, forma giremedimler falan, bilgisayar başında oturarak forma giremezsin zaten!

Lütfen az dikkat edelim.
Eline sağlık usta güzel noktaya değinmişsin.
 

kurononyanko

Katılımcı Üye
6 Şub 2022
534
5
397
form-kepekli-biskuvi_97_psb.png
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.