Laptop çalınmasına önlem!

Khokosh

Katılımcı Üye
14 Mar 2013
290
0
Denizli
ewt faydalı bilgi de adamlar genelde pcleri iparçalarlar .(çalanlar yani) ama hata yapıp kullanırsa enselersin ii miş saol
 

kmc60

Uzman üye
8 Ocak 2013
1,206
6
Her yer
Teşekkür ederim donanım hakkında birtane daha yazmayı dusunuyorum hangı parcalar daha ıyı ve ucuz kıyaslamalar - laptop nasıl secılır vs ;)
 

TheChildOfSaints

Yeni üye
7 Nis 2013
9
0
Güzel bilgi gerçekten, bilenede bilmeyenede yararlı kimseye vermesin Allah böyle bir cezayı diyelim..Ellerine sağlık "abi"
 

er_romeo

Üye
27 Ara 2009
77
0
Gerekli bir bilgi emeğine sağlık. Fakat bilinenin aksine artık MAC adresi de filtrelenebilir. Hırsızlar genelde bu işlerde becerikli değildir ama işini bilen biri bunu yapabilir. Bir süre önce, sadece Kayıtlı MAC adreslerinin bağlanabildiği bir kablosuz ağa kendi bilgisayarımı bağlayabildim. ( Biraz sosyal mühendisliktende yararlandım tabi , sonuç olarak kayıtlı bir MAC adresi lazımdı :D ) Bence her ihtimale karşı arkadaşın dediğini yapın. Biosunuzu ve hard diskinizi, açılışta şifreleyin ( Bu sayede çalınan bilgisayar sadece parça olarak değerlendirilebilir ve pili çıkarılsa bile bu şifre hep sabit kalır ve kırılması çok çok zordur)
 

kmc60

Uzman üye
8 Ocak 2013
1,206
6
Her yer
Başlat=>Çalıştır=>CMD (basitce anlatacak olursak)
Açılan komut istemi penceresine ipconfig /all veya ipconfig -all yazılır ve Enter tuşuna basılır. Bu komut bilgisayardaki ağ adaptörlerinin (wireless, yerel ağ bağlantısı vb.) listelenmesini sağlayacaktır. Listede ilgili ethernet bağdaştırıcısının altında Fiziksel Adres (Physical Address) etiketli on iki haneli karakter dizisi o bağdaştırıcının MAC adresidir.
ÖRN: xx:xx:xx:xx:xx:xx şeklinde..
 
Son düzenleme:

kmc60

Uzman üye
8 Ocak 2013
1,206
6
Her yer
"Alıntıdır" Bunu incelersin bilgim var lakin ileri derecede degil o nedenle sadece başka bir formdaki yazı ile sana yardımcı olabilirim..

IMEI NUMARASI

GENEL HUSUSLAR:

Ø Imei, tüm cep telefonlarının, fabrika üretim aşamasında kimliklendirilmesini sağlayan uluslararası seri numaradır. IMEI (International Mobile Equipment Identification) bilgileri sayısal rakamlardan oluşur.

Ø İmei numaraları, cep telefonu bilgilerini taşır, cep telefonlarının ip adresidir diyebiliriz. Bu numara olmadan cep telefonu çalışmaz ve iletişim kurulamaz.

Ø Bir(1) imei numarası sadece bir(1) cep telefonunda bulunmaktadır.

Ø IMEI numarası 15 rakamdan oluşur.

Ø Olası kayıp veya çalıntı durumlarında Gsm müşteri hizmetleri aranarak, telefonun bloke edilmesi sağlanabilmektedir.

Ø IMEI numaranızı kaydetmelisiniz. Böylece, çalınma durumunda Cumhuriyet Savcılığına imei numarası ile başvuruda bulunulduğunda, takip işlemi vakit kaybı azaltılarak yapılmış olacaktır.

Ø IMEI kodunu, cep telefonu kutusu ve garanti belgesi üzerinde de görebilirsiniz. Tereddütünüz var ise, satın almadan önce bunların hepsinin aynı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Ø IMEI kodunuzu, başkalarıyla paylaşmamanız tavsiye edilir çünkü imei klonlama yönmeti ile sizin imei numaranız başka bir telefon ile değiştirilebilir.

Ø Telefon elektronik bilgilerini www.mcks.gov.tr adresinden kontrol edebilirsiniz. Bu adres, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından oluşturulmuştur, güvenilirdir.

IMEI NUMARASI NASIL ÖĞRENİLİR?

İmei numarası, cep telefonlarından *#06# tuşlanarak öğrenilebilmektedir.

IMEI NUMARASINDAKİ SAYILAR NEYİ İFADE EDER?

2004de ortaya çıkan biçim, AA-BBBBBB-CCCCCC-Dyi esas almaktadır. Burada A ve B harfleri, tür bölüştürme kodunu (TAC) temsil ediyor. Örneğin iPhone 5in TAC kodu 01-332700, Samsung Galaxy S2nin TAC kodu ise 35-853704tür. C, cep telefonuna ait eşsiz bir seri numarayı temsil etmektedir. Bu seri numara, üretici tarafından belirlenmektedir. En son hane ise tüm haneleri doğrulayan bir kontrol toplamıdır.

IMEI KLONLAMA

Imei klonlamaya, telefon kayıt dışı olduğu için ihtiyaç duyulur. Telefonun kayıt dışı olması; ülke içine ülke denetimi ve izni olmadan girmiş olması demektir. Gsm operatörleri, mevcut ülke veri tabanında yabancı görünen telefon kullanılmaya başlanıldığında(sim kart takıldığında) uyarı göndererek telefonun kayıt dışı olduğunu haber vereceklerdir. Telefonu kayıtlı hale getirmenin çeşitli yolları vardır.

Ø Pasaport ile: Yurtdışından ülkemize giriş yaparken, yurtdışında alınan cihazların pasaportta belirtilmesi gerekmektedir. Böylece, cihaz kaçak tanımlamasından çıkıp devlet onaylı hale gelecektir.

Ø Klonlama ile: Imei klonlama, bir telefonun imei numarasının diğer bir telefona kopyalanması anlamına gelir. Bu yöntem yasal değildir. Çeşitli programlar ile kopyalama yapılabilmektedir. Klonlamada parça değişimi yapılmaz. Telefona yeni bir yazılım yüklenerek bilgiler yenilenir. Gsm operatörleri, eski bilgileri okuyamaz, yeni gelen bilgiler ile iletişim kurulur.

KAYITLI VE KAYITDIŞI ELEKTRONİK CİHAZ BİLGİLERİNE DAİR YASALAR

Elektronik cihaz bilgilerinin kontrolü amacıyla yasal düzenlemeler de yapılmıştır. 5809 Sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu, Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazlara Dair Yönetmelik, Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazların Kayıt Altına Alınmasına Dair Tebliğ, Telsiz ve Telekomünikasyon Terminal Ekipmanlarının İthalat Denetimlerine Dair Dış Ticarette Standardizasyon Tebliği bu alandaki düzenlemelerdir. Detaylı bilgiler için inceleyiniz.

Haberci Grup adına Cyber-Warrior için hazırlanmıştır. M@X

"ALINTIDIR"
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.