Forum Ölüyor Mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

elitetoybox

Yeni üye
20 Eki 2022
1
3
Hocam detaylı bir mesaj (örnek göstererek, soruna dair tüm olayları anlatarak) yazmayacağım. Yoksa çok uzar mesajım. Ayrıca kıyas yapacağım. Daha iyi anlayabilmeniz için.

Sorun: Mesajlara ve konulara çok müdahale ediliyor. Yetkililere görev olarak konu reportlama vs veriliyor. Onlar da görevi tamamlamak/birinci gelmek için doğal olarak konulara çok fazla müdahale ediyor. İster istemez üyelere olumsuz yansıyor bu. ‘Düşünsenize evde akşam yemeği yerken tepsiye koyduğunuz çatalı anneniz iki santim kenara çekiyor, oraya koyma diye.’ Aramızda büyük insanlar da var. Bir yaştan sonra bu kadar fazla müdahale edilmek insanı rahatsız eder

Çözüm: Salın insanları bu kadar basit. Yolunu,yordamını, dozajını bilirsiniz siz


Sorun: Askeri rütbe sistemi. Hocam Turkhackteam kelimesinin anlamı Türk Hack Takımı sizin de bildiğiniz gibi. Biz bir takımız, bu sitenin misyonunu, vizyonunu birçok kişi bilir. Zaten yanlış hatırlamıyorsam misyon ve vizyon da açıkça belirtiliyor forumun bir bölümünde.
Şimdi nasıl bilmiyorum ama eskiden bu kulüp ve takılmarin wp grubu mu Telegram grubu mu ne vardı. Gruba üdy gelecek olduğunda önceden haber edilir ve hoşgeldiniz demeye hazırlıklı olmaları gerektiği söylenirdi. Udy gruba girdiğinde herkes asker gibi hızlıca selam verirdi. Allah aşkına bu size normal geliyor mu hocam ? Yani sorun şu: Forumun hiyerarşisinde üst kademe, alt kademeye komutanıymış gibi davranıyor. Tersleyip duruyor. Burnu havada oluyor. Örnek bulurdum şimdi belki ama malum; mesajların -ilk sorunda bahsettiğim gibi- gözle görülür oranı çöpe atılıyor. Çöp kutusuna bakın bulursunuz bununla ilgili konu ya da mesajlar.

Çözüm: Herkese eşit yaklaşalım. Bu kadar basit. Forumun admini de eşit çünkü, üyesi de eşit. Şimdi size kıyas yapacak olduğum siteyi söyleyeceğim: r10.net

Açın bakın hocam şu siteye. Bir Allah’ın kuluna moderatörler baskı yapıyor mu, egolu davranıyor mu ?

Bir ipucu daha vereyim; yorumlu. Eski üyelerin şimdi birçoğu r10.net’de. Madem aktifligin öldüğünü düşünüyorsunuz o zaman çıkarın şapkanızı önünüze iyice bi düşünün. Neden üyeler oraya gidiyor ? Çünkü insanlar oradan faydalaniyor. Para kazanıyor. Peki insanlar turkhackteamde ne kazanıyor ? Para kazanacak halleri yok tamam ama insanlar bir foruma,fayda almak için üye olur hocam. Ya para kazanacaktır, ya işine çok yarayan bilgiler vardır o forumda, ya mizah yapıp boş vakit geçirecektir ya da başka bir şey.. Daha açık söyleyeyim. Kimse hiçbir konuda işine gelmeyen bir şeyi yapmaz. Üstünüze alınmayın. Konu ne olursa olsun önce insanın işine gelmeli. Acı gerçek. Bu foruma üye olan insanın ne işine gelir ? Eskiden instagram hesap çalma scriptleri paylaşılıyordu, sahte scriptler, hack scriptler paylaşılıyordu. En kalitelilerini @55utd55 paylaşıyordu. Şimdi o da r10.net’de. Hatta @aykutavsar da r10.net’de. Bu da profili



Hatta @Admin gibi Turkhackteam’in ana yöneticisi/yöneticilerden biri de r10.net’e üye diye duymuştum. ( iddia )Neden?

Şimdi hocam tema düzenlemek kolay değil. Temaya yatırım yapmak da hoş değil o siteden r10.net kadar para kazanamıyorsan, bu doğru. Sitenin temasını yeni düzenlediniz bu da doğru ama daha iyi yapılabilir. Şimdi gidin 10 üyeye sorun. Turkkhackteam sitesinin teması ve özellikleri daha iyi hale getirilebilir mi diye. 9 tanesi evet diyecektir. Öyleyse nasıl daha iyi hale getirilebilir onu da siz düşünün. Her şeyi ben söyleyemem. Forum sizin.

-Tema daha iyi hale getirilmeli.
-Eşit, özellikle nazik bir iletişim kurulmalı tüm üyeler arasında (en rütbelisinden en rutbesizine)
- yönetim kadrosunun nicki sürekli değişiyor. Moderatorler gibi yetkilere sahip olanlar çoğunlukta. Nick sürekli değiştirmek yurt dışına yapılan siber saldırılara karşı bir koruma sağlar belki ama forum üyeleri artık kimin kim olduğunu karıştırıyor ve bir süre sonra, değişen nickleri takip etmek istemiyor. r10.net sitesinde genel moderatörlerin nicki hiç değişmedi. 13 senedir aynı. Birebir şahidim.
- Şimdi muhtemelen r10.net linkleri silinir cevabımdan. Ya da komple, bu cevabım silinir ve/veya süresiz banlanirim. Sorun ne diyorsunuz ya. Sorun bu işte hocam. Anlayın siz.
- Forum özgürlükçü değil yeterince. Evet insanlar saçma konu açabiliyor ama ondan bahsetmiyorum. İnsanların fikirlerine saygı duymak/asagilamamak vsden bahsediyorum. Açtığınız konuda bile Türk insanının sevmediği bir şey diyerekten yine kötü huylu davranmışsınız.

Bu forumda ısrarla troll yapıyor diye süresiz uzaklaştirdiginiz üye var. 1 sene banlarsınız, büyük ihtimalle aklı başına gelir. Ama böyle random davranmaya devam ederseniz insanlar rahat olamaz.

Dediklerimi yine anlamadıysanız r10.net’e üye olun ve moderatörlerle sohbet edin. 2 ay sonra bakış açınız genişleyecek. Ama bu dediğim r10.net i ilk defa duyuyorsanız geçerli. Zaten duyduysanız boşverin

Eskiden forum için sıfırdan kod yazıp paylaşan, scriptler yapan vs nitelikli insanların ban sebeplerini gözden geçirip banlarını kaldırmanızı tavsiye ederim. Çok kötü bir şey yapmadıysa banı kaldırılabilir. Mesela gereksiz ve ısrarla trollden adam banlamak, hem de süresiz..

Söylediklerim tamamen tavsiye/deneyim. Yaparsınız yapmazsınız umrumda olmaz. Şunu yapın bunu yapın demiş olabilirim ama tamamen tavsiyedir.


Edit: Cevabımı sizin istediğiniz gibi yazmadım kusura bakmayın. Çünkü uğraşacak vaktim yok. Çok güzel derli toplu yazmasını da bilirim. Sizin istediğiniz cevaplar:
Sorun:
Çözüm:
Şeklinde ama şunu anlayın artık lütfen, burada kimse sizin askeriniz değil. Herkese eşit, arkadaşca iletişim olmalı.


Edit 2:
bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur
onarılıp bakılan, iyi durumu korunan şeyden yararlanılır, bakımsız bırakılan şey ise işe yaramaz olur.
İstediğiniz kadar alışmış olun veya tema düzenlemek zor olsun ama bu forum yenilenmeye muhtaç. Hatta her forum. Hatta her insan. Ama eminim bu forum, hepsinden bir nebze daha muhtaç



Edit 3: Konuya cevap yazmak için 2 kural koymussunuz uymayanların mesajı silinecekmiş. Forum bu yüzden ölüyor hocam. Burası bir forum, blog değil. Blogda her kelimeye özenilir. Yanlış kelimer düzenlenilir. Ama forumda insanlar vardır. HER YAŞTAN. Ve herkes her şeyi yazabilir.

Edit 4: Şu mesajınız da hoş değil hocam. Tamam hakaret eden banlanir ama bu zaten bilinen bir şey. Tekrarlamanızın sebebi ? Yani sorun bu işte. Nezaket lazım. Neden banlama ile tehdit etmeye gerek duydunuz üyeleri ? Çünkü alışmışsınız. Şu mesajlarınızı r10.net’de yöneticiyken atsanız tepki alırdınız. Çünkü orada nitelikli insanlar; memurlar, özel çalışanlar vs her türden meslek sahibi aklı ermiş insanlar var. Yaşı geçmiş insanlar. Sürekli gözdağı, çocuk azarlar gibi azarlanmak, hiç hoş değil bu insanlar için ve tepki verirler. Ama bu forum alışmış, alıştırılmış ya da maruz kalanların yaşı küçük

“Kovulma falan yok.

Gerçekten eleştiri ve çözüm önerisi getirirseniz sıkıntı yok. Ama bunu beceremeyip hakaret tarafına kayarsa o zaman farklı olur işte”
 
Son düzenleme:

Tcspy

Uzman üye
5 Eki 2019
1,038
1
103
TC
dün sabah birine yardım için görüşümü yazdım velet süt iç fln diyor altta kendi konum duruyor ben adama yrdım için cevap yazıyorum onun konusu üste çıkıyor yani benim zararıma report ettim mesajı siliyorlar çok saçma konular geliyor yok ablamın istagramı çalındı bilmem ne ben konu açıyorum kimse yazmıyor sıkıntı yok ancak birileri bakarsa aynı konuların benzerlerini açıyorum bu yasaksa özür dilerim ancak çözüm bulamıyorum nerede ö eskiler
 

Veteran 7

El Patrón
26 Ara 2011
11,500
12,867
Değerli arkadaşlarım, kıymetli dostlarım;

Bilen bilir, bilmeyenlere de izah edeyim 11 yıldır buradayım Turkhackteam'in bizzat içerisindeyim ve zaman zaman ayrılıklar olsa da tam olarak 10 yıldır da yönetimin içerisindeyim.

Çok şey gördük. Mükemmel işlere imza attık, heyecan dolu anlara tanıklık ettik, Türk tarihine imza niteliğinde çalışmalar bıraktık, yeri geldiğinde kötü hatta çok kötü kaos dolu dönemler de yaşadık ve yalan yok zaman zaman yönetim içerisinde bitmek bilmeyen iç savaşlar gördük ama üzülerek söylüyorum ki Turkhackteam'in böyle yaşlanmış halini hiç görmedik.

Evet yaşlandık ama en büyük sebebi hiçbir zaman diğer bazı ekipler gibi sosyal medya üzerinden yalan dolu ve manipülatif paylaşımlar yaparak üzerimize prim çekmeye çalışmadık. Yaptıysak yaptık dedik, yapmadıysak başaramadık dedik bizim içimiz dışımız bir. Dolayısıyla sosyal medyada ciddi bir ivmeyi hiç yakalayamadık, yakalasak da hep engellemeler yedik.

Forumun kendi içerisindeki soruna gelirsek, yönetim ve işleyiş hakkındaki eleştirilerinize saygı duyarım herkes aynı düşünmek zorunda değildir lakin benim üyelerimize olan eleştirim ise şu; Son 2 yıldır üyeler arasındaki birlik, beraberlik ve heveslilik diplere çökmüş durumda yani sizlerde de biraz pasiflik var zira yöneticiden ziyade üyelerin pasifligi Turkhackteam'i geriletir.

Sizlerin destekleri bizim için ve şahsi konuşmak gerekirse benim için her zaman çok önemli olmuştur. Ben burada 11 yıldır hiç para kazanmadım, hiç şahsi bir menfaat elde etmedim ve reel hayatıma hiçbir zaman taşımadım çünkü beni motive eden tek şey Turkhackteam'in arkamda gördüğüm desteği olmuştur.

Muhtemelen bizim çağımız geçti geçecek biraz demode adamlar olduk, Turkhackteam'in altın çağlarında yaşatmak mevcut yönetimden ziyade şu an bu satırları okuyan diğerlerinin elinde çünkü biz bugün varız yarın yokuz. Bu sancağı biz de başkalarından devraldık.

Hepinize sevgi ve saygılarımla. Yorumlarınızı okumaya devam edeceğim.
 

Hi-drA

Üye
7 Eki 2022
179
2
227
Değerli arkadaşlarım, kıymetli dostlarım;

Bilen bilir, bilmeyenlere de izah edeyim 11 yıldır buradayım Turkhackteam'in bizzat içerisindeyim ve zaman zaman ayrılıklar olsa da tam olarak 10 yıldır da yönetimin içerisindeyim.

Çok şey gördük. Mükemmel işlere imza attık, heyecan dolu anlara tanıklık ettik, Türk tarihine imza niteliğinde çalışmalar bıraktık, yeri geldiğinde kötü hatta çok kötü kaos dolu dönemler de yaşadık ve yalan yok zaman zaman yönetim içerisinde bitmek bilmeyen iç savaşlar gördük ama üzülerek söylüyorum ki Turkhackteam'in böyle yaşlanmış halini hiç görmedik.

Evet yaşlandık ama en büyük sebebi hiçbir zaman diğer bazı ekipler gibi sosyal medya üzerinden yalan dolu ve manipülatif paylaşımlar yaparak üzerimize prim çekmeye çalışmadık. Yaptıysak yaptık dedik, yapmadıysak başaramadık dedik bizim içimiz dışımız bir. Dolayısıyla sosyal medyada ciddi bir ivmeyi hiç yakalayamadık, yakalasak da hep engellemeler yedik.

Forumun kendi içerisindeki soruna gelirsek, yönetim ve işleyiş hakkındaki eleştirilerinize saygı duyarım herkes aynı düşünmek zorunda değildir lakin benim üyelerimize olan eleştirim ise şu; Son 2 yıldır üyeler arasındaki birlik, beraberlik ve heveslilik diplere çökmüş durumda yani sizlerde de biraz pasiflik var zira yöneticiden ziyade üyelerin pasifligi Turkhackteam'i geriletir.

Sizlerin destekleri bizim için ve şahsi konuşmak gerekirse benim için her zaman çok önemli olmuştur. Ben burada 11 yıldır hiç para kazanmadım, hiç şahsi bir menfaat elde etmedim ve reel hayatıma hiçbir zaman taşımadım çünkü beni motive eden tek şey Turkhackteam'in arkamda gördüğüm desteği olmuştur.

Muhtemelen bizim çağımız geçti geçecek biraz demode adamlar olduk, Turkhackteam'in altın çağlarında yaşatmak mevcut yönetimden ziyade şu an bu satırları okuyan diğerlerinin elinde çünkü biz bugün varız yarın yokuz. Bu sancağı biz de başkalarından devraldık.

Hepinize sevgi ve saygılarımla. Yorumlarınızı okumaya devam edeceğim.
Haklısınız hocam, biz'de size saygı duyarız ki duyuyoruz'da. Üyelerin pasifliği hakkında cümle kurmuştunuz bende bir cümle kurmak istiyorum. Forumu stabile etme görevini üstelenen yönetim üyeleri diye biliyorum. Üzerine vazife olacak işleri kabül gören'de yönetim üyeleri Mesela şöyle bir örnek vermek istiyorum bir mağaza'ya girdiniz. Mağaza'da alışveriş yapan biri olarak Mağaza'nın sorumluluğunu yapar mısınız hocam ? yapmazsınız dimi çünkü o mağaza'ya bir şeyler almak için veya bir şeyler bakmak için girdiniz. Aynen öyle şimdi foruma kayıt olan bir üye'den sorumluluk bekleyemeyiz dimi hocam. Forumun aktifliğini üye'den değil yöneticiler'den bekleriz teknik olarak. Çünkü bir üye bu forum'da sorumlu değil. Üstüne vazife almamış biridir. O yüzden üyenin pasifliği forum'u ilgilendirmez diye düşünüyorum. Ama yöneticiler için bu aynı değil forum'u stabile,kontrol,denge'de tutmalılar. Çünkü üstlerine vazife aldılar hocam. Şimdi bazı arkadaşlar diyebilir biz robot muyuz yoruluyoruz falan diye. Zor gelen bir işe zorlanarak devam edemezsiniz arkadaşlar. Bir işi yapamıyorsanız bırakın'da arkanız'da ki cevher parlayıp çıksın ortaya o işi yapsın arkadaşlar. Ben bu forumun üyelerin'den çok ümitliyim açıkçası Zamanın'da yönetim'de yer almış kişilerin haklarının yendiğini duymuştum. Pek inanmıyorum ama konumuz o değil hocam. Konumuz yöneticiler ile ilgili. Benim düşüncem yönetim üyeleri gözden geçirilmeli hocam. Titiz bir şekilde yöneticiler ayıklanmalı. Zorlanan,yapamayan çıkarılmalı. Arkasın'da ki cevher parıldamalı. Diyorsanız ki neden böyle bir şey önerdin diye yönetim üyelerin'de sorun olduğunu var sayıyorum(z). Ben aklım'da kini yazmak istedim Hocam saygı çerçevesi içerisin'de ne kadar Saygı çerçevesi içerisin'de oldu bilemem ama Ben Aklımda kini yazmak istedim. Umarım anlayış ile karşılanırım. İyi forumlar herkese.
 

ѕeleɴια

Kıdemli Üye
18 May 2018
2,619
4
905
ZYZZ
Haklısınız hocam, biz'de size saygı duyarız ki duyuyoruz'da. Üyelerin pasifliği hakkında cümle kurmuştunuz bende bir cümle kurmak istiyorum. Forumu stabile etme görevini üstelenen yönetim üyeleri diye biliyorum. Üzerine vazife olacak işleri kabül gören'de yönetim üyeleri Mesela şöyle bir örnek vermek istiyorum bir mağaza'ya girdiniz. Mağaza'da alışveriş yapan biri olarak Mağaza'nın sorumluluğunu yapar mısınız hocam ? yapmazsınız dimi çünkü o mağaza'ya bir şeyler almak için veya bir şeyler bakmak için girdiniz. Aynen öyle şimdi foruma kayıt olan bir üye'den sorumluluk bekleyemeyiz dimi hocam. Forumun aktifliğini üye'den değil yöneticiler'den bekleriz teknik olarak. Çünkü bir üye bu forum'da sorumlu değil. Üstüne vazife almamış biridir. O yüzden üyenin pasifliği forum'u ilgilendirmez diye düşünüyorum. Ama yöneticiler için bu aynı değil forum'u stabile,kontrol,denge'de tutmalılar. Çünkü üstlerine vazife aldılar hocam. Şimdi bazı arkadaşlar diyebilir biz robot muyuz yoruluyoruz falan diye. Zor gelen bir işe zorlanarak devam edemezsiniz arkadaşlar. Bir işi yapamıyorsanız bırakın'da arkanız'da ki cevher parlayıp çıksın ortaya o işi yapsın arkadaşlar. Ben bu forumun üyelerin'den çok ümitliyim açıkçası Zamanın'da yönetim'de yer almış kişilerin haklarının yendiğini duymuştum. Pek inanmıyorum ama konumuz o değil hocam. Konumuz yöneticiler ile ilgili. Benim düşüncem yönetim üyeleri gözden geçirilmeli hocam. Titiz bir şekilde yöneticiler ayıklanmalı. Zorlanan,yapamayan çıkarılmalı. Arkasın'da ki cevher parıldamalı. Diyorsanız ki neden böyle bir şey önerdin diye yönetim üyelerin'de sorun olduğunu var sayıyorum(z). Ben aklım'da kini yazmak istedim Hocam saygı çerçevesi içerisin'de ne kadar Saygı çerçevesi içerisin'de oldu bilemem ama Ben Aklımda kini yazmak istedim. Umarım anlayış ile karşılanırım. İyi forumlar herkese.
Şöyle bir şeyde var, mesela konu içerisinde ben dahil bazı arkadaşlar da yönetim şunu yapmalı böyle yapmalı falan dedi... Forumun gelişmesi için bunlar lazım ama kimse de babasının hayrına bu işleri yapmaz o da var.
Eğer gerçekten forumun gelişmesi için yapılması gerekenleri uygulayacak insanlar bulunursa, yapamayacaklar temizlenir, yapabilecekler forumu yönetir üzerine birde maaş verilir. Çünkü yani ben sanmıyorum ha kimse gelsin onları yapsın hıyrına. Zaten illa herkes yoğundur realinde falan.. Yine de bu forumun gelişmesi için bunların yapılma gerekçesini değiştirmez.
Sonuçta, büyük bir hacking platformu yönetiliyor çocuk oyuncağı değil. Bir iş haline getirilmeli, forumun başındakiler de maddi anlamda desteklemeli.
 

ByZehirx

Yaşayan Forum Efsanesi
10 Şub 2012
12,390
7
2,005
Dinlenmede.
Forumun yaşlılari olarak


Elimizden bu kadarı geliyor
Bu kadar genç bu kadar öğrenmeye aç
Bu kadar soru soran cevap ariyanlar
80000 üye içinde toplasak 10 tane proje veya elle tutulur bir ilerleme yok şimdik bu konuya üyelere girmiyecegim ama onlarada 2 çift lafımı edeceğim gün gelecek elbet.
Ara sıra konularimda ve videolarda sitem laf söz ediyorumda sonra kusuyorlar ama şahsi adıma saygısı sevgisi olan insanlara birgün 2 kelam sözüm lafım olacak kirilmazlar gönül koymazlar bana diye ümit ediyorum.


 

Bozkurts1

Üye
8 Şub 2022
153
2
105
Merhaba,

Forumda arkadaşlardan birisinin açtığı bir konuyu gördüm. Konu güzel ve öz eleştiri isteyen belki de sizlerin de bu konuda düşüncesi ve birşeyler söylemek istediği bir konu olabilir.

Bu konuda mesaj yazmak için 2 kuralı yerine getirmeniz gerekiyor.

1) Sadece eleştiri mesajı kabul edilmemektedir.
2) Gördüğünüz sorun için en az 1 tane de çözüm önerisi getirmeniz gerekmektedir.

Konuyu ben sık sık takip edeceğim. Ama yukarıda da belirttiğim gibi kurala uymayan mesajları ise sileceğim.

Buyrun hodri meydan...
Hocam "Bazı devletler başta rejimleriyle güçlendiler tüm dünyaya meydan okudular, En sonunda örneğin: Sovyetler birliği gibi rejimlerini, Kurallarını zamanla unutarak yok oldular gittiler" Eh işte ben bu lafı söylememin sebebi yani söylenilenlere göre eskiden bu forumun uyulan kuralları varmış kimse kuraldan dışarı çıkmıyormuş. Bilmem cidden böyle miydi bence herkesin yeniden kurallara uyması gerekiyor.

Bence Cinsiyet, Yaş, Memleket fark etmez esas olan herşeyi titizlikle yapmasıdır.

Mesajımı yanlış bulduysanız siliniz...
 

'Black-King

Yaşayan Forum Efsanesi
30 Tem 2012
10,353
3
340
İstanbul
Forum kültürü, yardımlaşma kültürü artık çağımızın gerisinde kaldı. Bu forumun en ciddi eksiği, ticari faaliyetlere girmemesidir.
İnsanlar artık bilgisayar başından para kazanmanın yollarıyla uğraşıyorlar. Google veya forum aracılığı ile bilgi elde ediliyor ve daha sonra çıkılıyor. Yardımlaşma, tht'nin can damarıdır fakat artık çağ değişti.

Sebebiyle;

Forumun ticari atılımlara ihtiyacı var. Yazılım, hacking, smm gibi faaliyetlerin artık forumda ciddi olarak kategorileştirilmesini ve yönlendirilmesini tavsiye ederim.
Forumlara insanlar giriş yaptıklarında artık kategorileri teker teker gezmiyorlar. Bunun yerine Forum istatistik bölümünden güncel konuları inceliyorlar. Gelişmiş bir forum istatistik menüsü oluşturulmalıdır ve insanların güncel olarak burayı takip etmesi sağlanmalıdır. Şuan forumda aktif olan bu sistem kullanışlı değildir.
Forumda yönetimde bulunan bir sürü grafiker ve yazılımcı arkadaşımız varken, bunların tasarımı zor olmayacaktır. Bence örnek forumlar incelenerek güzel bir istatistik barı oluşturulduğunda, bu ufak değişiklik bile forumda canlılığı artıracaktır.

Hacking, seo gibi alanlarda online tools'lar oluşturulabilir. (Gerekliliği tartışmaya açıktır fakat yenilikler her zaman can suyudur.)
Örneklendirmek gerekirse;

- THT Whois
- THT IP Lookup
- THT Google Araçları
- THT Vulnerability Scanner ++++++

Onlarca örnek verebilirim. Bir çok geliştiricinin rahatlıkla altından kalkabileceği projelerdir. Yazılım ekibiniz bu projeleri kendine has bir şekilde hazırlarsa, diğer araç sağlayan sitelerin önüne geçecektir.

İstediğiniz net cevaplar vermemiş olabilirim fakat ana fikir ortadadır.
- Ticarileşme artırılmalıdır.
- Forum istatistik barı geliştirilmelidir.
- Hacking ve seo için genel geliştirici araçları yapılmalıdır.

Daha kapsamlı bir öneri için profesyonel bir şekilde inceleme yapmak gerekir. Forumda bulunan yazılımcıların ve grafikerlerin bu konu hakkında çalışma yapmasını isteyebilirsiniz. Forumun tasarım ve yazılımsal olarak nelere ihtiyacı olduğunu, en iyi bu yetkililer çözümleyecektir.

Umarım fikirlerim forum için faydalı olur.

Teşekkürler, saygılar.
 

SP

Kıdemli Üye
29 Eki 2018
2,704
15
571
Türkiye'deki 'hack' forumlarının artık aktifliği yitiyor. Kalitesiz insanlar ve liyakatsız bir topluluğa dönüşüyor hack forumları. Tüm türk hack forum yetkilileri, kendilerini şu an yaşadığımız topraklarda mevcut olan yönetim-halk ilişkisini uyguluyor (burada ne demek istediğimi anlayan çıkar detaylara giremiyorum). Egolar tavan, yetkileri var diye kendilerini bir şey zannediyorlar. Her birinde adaletsizlikler var. Burada tek buraya değil tüm türk hack forumlarına söylüyorum. Ben burayı ve başka bir hack forumlarını en az 2-3 yıl gördüm ve zaman geçirdim. Türk hack forumları, terk edilmeye mahkum edildi. Kimse yaptığınız faaliyetleri ne merak ediyor ne umursuyor. Hiçbir yer insanlara eski keyfi vermiyor. Gerçekçi de olmak lazım bu forum bir ismi olduğu için zar zor ayakta. Burada sizin yapacağınız bir şey yok. Kral denecek kişileri çağırın fayda etmez. Aktiflik artsın diye binbir türlü çalışın fayda etmeyecek. Bu konuyu açmanız ve önerileri uygulamanız bir şey değiştirmeyecek. Türk hack forumlarının artık modası eskidi. Şu anda türkiyede webmaster ve ticaret içerikli forumlar ilgi görüyor. Mesela R10
 
Son düzenleme:

Rapture

Kıdemli Üye
16 Eyl 2018
3,578
4
1,405
Black Sheep
Forum kültürü, yardımlaşma kültürü artık çağımızın gerisinde kaldı. Bu forumun en ciddi eksiği, ticari faaliyetlere girmemesidir.
İnsanlar artık bilgisayar başından para kazanmanın yollarıyla uğraşıyorlar. Google veya forum aracılığı ile bilgi elde ediliyor ve daha sonra çıkılıyor. Yardımlaşma, tht'nin can damarıdır fakat artık çağ değişti.

Sebebiyle;

Forumun ticari atılımlara ihtiyacı var. Yazılım, hacking, smm gibi faaliyetlerin artık forumda ciddi olarak kategorileştirilmesini ve yönlendirilmesini tavsiye ederim.
Forumlara insanlar giriş yaptıklarında artık kategorileri teker teker gezmiyorlar. Bunun yerine Forum istatistik bölümünden güncel konuları inceliyorlar. Gelişmiş bir forum istatistik menüsü oluşturulmalıdır ve insanların güncel olarak burayı takip etmesi sağlanmalıdır. Şuan forumda aktif olan bu sistem kullanışlı değildir.
Forumda yönetimde bulunan bir sürü grafiker ve yazılımcı arkadaşımız varken, bunların tasarımı zor olmayacaktır. Bence örnek forumlar incelenerek güzel bir istatistik barı oluşturulduğunda, bu ufak değişiklik bile forumda canlılığı artıracaktır.

Hacking, seo gibi alanlarda online tools'lar oluşturulabilir. (Gerekliliği tartışmaya açıktır fakat yenilikler her zaman can suyudur.)
Örneklendirmek gerekirse;

- THT Whois
- THT IP Lookup
- THT Google Araçları
- THT Vulnerability Scanner ++++++

Onlarca örnek verebilirim. Bir çok geliştiricinin rahatlıkla altından kalkabileceği projelerdir. Yazılım ekibiniz bu projeleri kendine has bir şekilde hazırlarsa, diğer araç sağlayan sitelerin önüne geçecektir.

İstediğiniz net cevaplar vermemiş olabilirim fakat ana fikir ortadadır.
- Ticarileşme artırılmalıdır.
- Forum istatistik barı geliştirilmelidir.
- Hacking ve seo için genel geliştirici araçları yapılmalıdır.

Daha kapsamlı bir öneri için profesyonel bir şekilde inceleme yapmak gerekir. Forumda bulunan yazılımcıların ve grafikerlerin bu konu hakkında çalışma yapmasını isteyebilirsiniz. Forumun tasarım ve yazılımsal olarak nelere ihtiyacı olduğunu, en iyi bu yetkililer çözümleyecektir.

Umarım fikirlerim forum için faydalı olur.

Teşekkürler, saygılar.
SEO araçlarını düşünmüştüm hatta yapma yolundaydım fakat hayat problemlerimden dolayı yazılımı bıraktım. SEO olayı artırılırsa kesinlikle aktiflik artacaktır.
 

'Creative

Kıdemli Üye
16 Mar 2017
3,246
92
Forumun sorunu bence çağa ayak uyduramaması örnek vermek gerekir ise ilk başlarda yani forumun ilk kurulduğu zamanlarda seçenek azdı genel olarak internet üzeri hekır forumları pek yaygın değildi Türkiye de, o zamanlar forumun aktifliğinin fazla olması normaldir önemli olan bu yeni çağda internet kullanımının bu kadar arttığı bir zamanda bu tip forum ve grupların yaygınlaştığı bi zamanda neden Tht çöküşte ve neden tht adını duyuramıyor artık insanlar böyle "hek" platformlarına ilgi duymamakta ilk önce buna bi bakmanız gerekebilir artık hekleme işlemleri zor kalıyor eskisi gibi shell atam 100 site basam yada sql açığı bulam havijle index basam gibi konular yok sizin hedef kitleniz 12 yaşındaki hekır filmleri izleyip hekır olacağım diyen tiplermiş gibime geliyor forumdaki yetkililerin bilgisizliği de cabası burada isim vermiyorum sadece eleştiri yapıyorum herkesin bilgisi yok demiyorum ama genel olarak bu şekilde zamanında bende burada belirli ekiplerde bulundum 3 yıl kadar forum o zamanlar sadece hek forumu değil de siber güvenlik konuları üzerine genel bi bilgi paylaşım platformu olmaya çalıştı ama başarılı olamadı yeniden hek bölümleri açıldı falan fistan bu yeni çağda sadece ctf çözümleri paylaşıp veya konu yayımlayıpta sitede aktif kullanıcı tutmaya çalışmak zor insanlar hızlı bilgi ve kolay bilgi peşindeler yönetimde de bilgi eksikliği olunca kolayı bulmayı bırakın kendini tekrar eden paylaşımlar var 4 , 5 yıldır kendini tekrar eden konulara hakim bi platform oldu burası günlük hitle reklam alıp site masraflarını ödemekle ayakta durmaz hatta duramaz biraz elinizi taşın altına koyup kökten bir değişime gitmeniz şart alay konusu olan bi forum olmaktan çıkmanız şart ya yazılım ve siber güvenlik alanı üzerine yoğunlaşmanız gerekli yada böyle bırakırsanız uzun ömrü yok gibi kökten değişimden kastımda siteyi komple bu karanlık çağından çıkartıp artık gerek youtube üzerinden video yayımlar bilgi yayarsınız gerek siber güvenlik alanında araç yazacak yazılımcı ekibi kurarsınız her alana hitap etmeye devam etmeniz burayı daha da saçma bi hale getiriyor tabi karar yine sizlere kalmış
 

CrazySansar

Yeni üye
25 Haz 2020
18
10
Forum çoluk çocuğun oyun alanına döndü. Millet artık sadece bi çıkar için girer oldu, üretken hiçkimse kalmadı. Herkes kendini düşünüyor, konu açan biri varsa ya fikir almak için açıyor yada yardım almak için açıyor. Forumun eski tadı kalmadı. (Alakasız ama forumun teması güncellendiği için eski tadı kalmadı bence.)
 

IT_ expert

Yeni üye
23 Eki 2022
33
14
türkiye
Forum aslında ölmüyor askeri sistem olursa herkes disiplinli olur askeri sisteme geri dönülse forum okadar değişir ki eski düzeni olur ben forumu araştırdım eskiden askeri bir yapıya sahipmiş şimdi bröve olmuş tekrar söylüyorum askeri disiplin şarttır
 

ByTurkX

Üye
15 Kas 2021
212
1
201
18
Vatan
Üye rutbe sistemi makale ve çözüm üzerinden değerlendirilmelidir çünkü mesaj yazanda xp kazanıyor makale yazanda xp kazanıyor.
Örneğin:
Sivil () Hiç birşey
Yeni Üye (0-50 Post) yerine 8 makale veya çözüm
Üye (51-250 Post) yerine 16 makale veya çözüm
Katılımcı Üye (251-1.000 Post) yerine 32 makale veya çözüm
Uzman Üye (1.001-2.000 Post) yerine 64 makale veya çözüm
Kıdemli Üye (2.001-5.000 Post) yerine 128 makale veya çözüm
Kadim Üye (5.001-9.999 Post) yerine 256 makale veya çözüm
Yaşayan Forum Efsanesi (10.000+ Post) yerine 512 makale veya çözüm


Benim fikrim budur ama görev rutbe sistemini bilemem

@Bermuda @Veteran 7
 

uzaylgen

Katılımcı Üye
12 Mar 2019
757
2
172
Linux
Bu forumun bende yeri ayrı fakat THT kendi ayağına sıktı.
Önceden insanlar birbirleriyle şakalaşırdı, profiline mesaj atardı falan.
Şimdi ise en ufak bir espride modlar mesajı siliyor veya raporlanıyor bunun nedeni üstlerine yaranmak diye düşünüyorum.
Birisinin modlara " daha çok mesaj silmek iyi değil" demesi lazım.

Son zamanlarda açılan konuların hepsi forumda var. Ben bazı kulüplerde ve timlerde görev aldığımda açtığım konu benzer diye silindiğine şahit oldum.
Şimdi de açılan klasik konuların silinmesi lazım, yönetimin üyeleri biraz daha serbest bırakması lazım(mesaj atma özgürlüğü açısından)
 

ANTROPİ

Adanmış Üye
6 Nis 2016
6,263
148
93
root@kali:~#
Değerli arkadaşlarım, kıymetli dostlarım;

Bilen bilir, bilmeyenlere de izah edeyim 11 yıldır buradayım Turkhackteam'in bizzat içerisindeyim ve zaman zaman ayrılıklar olsa da tam olarak 10 yıldır da yönetimin içerisindeyim.

Çok şey gördük. Mükemmel işlere imza attık, heyecan dolu anlara tanıklık ettik, Türk tarihine imza niteliğinde çalışmalar bıraktık, yeri geldiğinde kötü hatta çok kötü kaos dolu dönemler de yaşadık ve yalan yok zaman zaman yönetim içerisinde bitmek bilmeyen iç savaşlar gördük ama üzülerek söylüyorum ki Turkhackteam'in böyle yaşlanmış halini hiç görmedik.

Evet yaşlandık ama en büyük sebebi hiçbir zaman diğer bazı ekipler gibi sosyal medya üzerinden yalan dolu ve manipülatif paylaşımlar yaparak üzerimize prim çekmeye çalışmadık. Yaptıysak yaptık dedik, yapmadıysak başaramadık dedik bizim içimiz dışımız bir. Dolayısıyla sosyal medyada ciddi bir ivmeyi hiç yakalayamadık, yakalasak da hep engellemeler yedik.

Forumun kendi içerisindeki soruna gelirsek, yönetim ve işleyiş hakkındaki eleştirilerinize saygı duyarım herkes aynı düşünmek zorunda değildir lakin benim üyelerimize olan eleştirim ise şu; Son 2 yıldır üyeler arasındaki birlik, beraberlik ve heveslilik diplere çökmüş durumda yani sizlerde de biraz pasiflik var zira yöneticiden ziyade üyelerin pasifligi Turkhackteam'i geriletir.

Sizlerin destekleri bizim için ve şahsi konuşmak gerekirse benim için her zaman çok önemli olmuştur. Ben burada 11 yıldır hiç para kazanmadım, hiç şahsi bir menfaat elde etmedim ve reel hayatıma hiçbir zaman taşımadım çünkü beni motive eden tek şey Turkhackteam'in arkamda gördüğüm desteği olmuştur.

Muhtemelen bizim çağımız geçti geçecek biraz demode adamlar olduk, Turkhackteam'in altın çağlarında yaşatmak mevcut yönetimden ziyade şu an bu satırları okuyan diğerlerinin elinde çünkü biz bugün varız yarın yokuz. Bu sancağı biz de başkalarından devraldık.

Hepinize sevgi ve saygılarımla. Yorumlarınızı okumaya devam edeceğim.
2 yıldır üyeler arasındaki birliğin, beraberliğin ve hevesliliğin diplere çökmüş durumda olmasının sebebi çoğu arkadaş gruplarının dağılması ve eski insanların buralardan göçmüş olmasıdır bence. Eski isimleri foruma kazandırmak için bir çalışma yapılması gerektiğini düşünüyorum. Hem nitelik hem de samimiyet açısında mutlaka bir fark görülecektir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.