Forum Ölüyor Mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bermuda

Yüce Admin
21 Eyl 2006
349
546
turkhackforums.cjb.net
1 şimdi herkesin içeride üdy de bir tanıdığı var niye eskiden o time olduğu ve samimiyeti olduğu için bilgi dışarı veya kişi hakkında bilgi alabiliyor bunu yalanlayamazsınız bence üdy tamamen değişip yeni adminlerin gelmesi gerektiğini düşünüyorum. 2 çok boş konular açılıyor gereğinden fazla burası bir hacking formu olmasına rağmen neden böyle boş konular ? buranın bir çok aktif yeri hacklemesi gerek anka ve undergrounda gerçekten bu işi yapabilen adamların girmesi şart ona eğitim ver buna eğitim ver adamlar hacking mi yapacak yoksa adamlara bilgi mi öğretecek. 3 eskiden tht de üye alımları kapatılıyodu ara ara onun bence tekrardan yapılması gerektiğini düşünüyorum. Önüne gelen hesap açıp giriyor. 4 siberatay tht hacking haberlerini paylaşabilir aktiflik getirebilir foruma. 5 hacklenen yerlerle alakalı niye boş siteler niye hedef odaklı hacking yapmıyor 1 adam mı yok 2 bilgimi yetersiz niye daha büyük şirketlerin hacklendiğini görmüyoruz bende anka içindeyken rusyaya güzel saldırı yapılmıştı şimdi bunlar neden durdu neden hedefe kişiye odalık hacking yapılmıyor. 6 Foruma bizden de eski ankacılar tekrardan çağrılmıyor eski istihbarat ekibi eski anka ekibi bir rica etmesi bu kadar zor olmaması gerek. 7 ve son olarak bu foruma yani ankaya kaliteli hacking seviyesi gerçekten yüksek adamlar alınmalı ve forumda böyle boş boş konular açılmaya devam ederse ve hedefe yönelik hack yapılmazsa gidip dünyanın öbür ucundaki site hacklense ne olur hacklenmese ne olur ? bunlar olmadığı sürece tht 1 adım daha ileriye gidemez.

6) Eskileri neden çağıracağız ki? Kapıyı birisine mi kapattık? Dün forumda Arsenik ne yapıyor benzeri bir konu vardı. Orada da yazdım. Bazı insanlar emekli gibi gözükse de emekli olamazlar diye. Devlet görevi kutsaldır ve her zaman çalışılır. THT'ye de ben böyle bakıyorum. Birisi kırıldıysa edildiyse gerçekten haksızlığa uğradıysa oturup konuşuruz derdini dinleriz. Konuda bir arkadaşın ayrılırken yazdığı mesaja yöneticisinin sadece bir emoji ile cevap vermesi sonucunda ben kalkıp teşekkür ettim. Yine bugün kalbini haksız yere kırdığımız birisi varsa ben THT adına özür dilerim sıkıntı yok. Yeterki kişiler ego'larını kenara koyup THT'nin menfaatini ön plana koyabilsinler.
 

Bermuda

Yüce Admin
21 Eyl 2006
349
546
turkhackforums.cjb.net
Hocam bence forumdaki kurallar daha da sıkılaştırılması lazım. Yaş ayırt etmem fakat ergence şeyler çok dönüyor forumda. Özgürlüğün anlamı bu değildir, "intikam için instagram hack" gibi şeyler isteyen arkadaşlar ya kendini toparlamalı ya da forumdan çıkmalı (veya atılmalı). Bu forumun amacı birbirimizi tutarak öğrenmek, öğretmek ve tecrübe edinmektir.

Yukarıda 'Seth arkadışımın da dediği gibi.

Ayrıca forumdaki etkinlikler de gayet iyi gidiyor bana göre forumun düzeni gayet yerinde.
Arkadaşlar,
Kaçırdığınız en büyük şey şu: Ne yazık ki nesil değişti, bu da bazı şeylerin değişimini yanında getiriyor. Kişilerin hal ve hareketlerinin de değişimine sebep oluyor. Kuralları tekrar gözden geçirebiliriz.
 

Bermuda

Yüce Admin
21 Eyl 2006
349
546
turkhackforums.cjb.net
Uzun zaman bu forumda görev yaptım, emek harcadım, güzel arkadaşlıklar edindim. Yazımın devamında gözüme çarpan sorunları dile getireceğim fakat başta şunu bilmeliyiz ki, bu sadece benim fikrim değil olan bu. Forum kültürü eskisi kadar yok bu bir gerçek. Bundan dolayı sorunu sadece forum içi sıkıntılar da aramakta mantıklı değil. Gel gelelim asıl forum içi sıkıntılar neler;

Sorun; Forum içerisinde yöneticilerin bir resmiyeti kalmadı, bunun asıl nedeni yöneticiler gördüğüm kadarıyla gerçekten çok laubali yaklaşmakta.Özellikle discord sunucusu açıldıktan sonra bu resmiyet ciddi şekilde laubali davranışlara döndü. Bu demek değil ki üyelere sert davranın, olması gereken resmiyeti sağlamalısınız, herkesin bir çizgisi olmak zorunda.

Çözüm; Forum yöneticileri işin biraz daha ciddiyetini kavrayıp, resmi davranışları biraz daha üstte tutmalı. Kurumsal hayatta kimse bu kadar laubali değil arkadaşlar, her ciddiyet görev bilincini yerine getirir. Burası diğer troll forumlar gibi değil, bilginin olduğu yerde resmiyet, ciddiyet, görev bilinci olur.

Sorun(Çözüm): Bana kalırsa forumun hitinin düşmesinin bir nedeni de forum arayüzü değiştikten sonra oldu, tabiki de yeniliklere açık olmalıyız fakat bazen eski olan şeylerde ilgi ve odağı insan davranışı gereği daha çok çeker bu da bir önerimdir.

Sorun: Forum içerisinde paylaşılan konular çoğunlukla yardım konuları veya hayatımızın içerisinde olan kişisel konulardan oluşmakta.

Çözüm: Bilen bilir zamanında bu forumda o kadar fazla kaliteli konular çıkıyordu ki o konuların görüntülenmesi bile insanları cezbediyor idi. Konu içerisinde görüntülenme sayısı tekrardan açılmalı. Ayrıca kaliteli, günümüzde yeni çıkan teknolojik gelişmeler paylaşılmalı, özellikle hack konusu fazla merak uyandıran bir konu, hack takımı biraz daha fazla hackleme ile ilgili konu paylaşması lazım. Veteran 7 adminin konuları örnek taşıyabilecek konulardan, feyz alınabilir.

Sorun: Forumun değişmesinin bir sebebi daha var, o da şudur ki forum biraz daha resmi bir forum olmaya başladı, bu durum maddi gelir olarak elbette yansır ama bazı şeyleri de engellediği açık ve net. "Hack" kelimesi başlı başına illegali temsil eden bir kelime, bu kadar fazla legale yönelmek forumun hitinin düşmesi için bir neden.

Çözüm: Forum biraz daha eskiye dönük, illegalin biraz daha hakim olduğu bir yer olabilir, illegal derken gidipte TC kimlik ile işler yapın demiyorum konu başka yere çekilmesin rica ediyorum. Tabi yeni çıkan kanunlar ile bu nasıl işler yönetim ekibi daha iyi bilir.


Son olarak yönetimden ayrılırken gördüğüm bir sorun daha var, bu normal şartlar altında yönetim üyelerinin arasında kalmasi gereken bir konu fakat herkese yansımış görünen o ki. Yönetim ekibi biraz daha kendi aralarında iyi niyetli olmalı, bir birinizin kuyusunu kazmayın arkadaşlar, bu konu adminlere ne kadar yansıyor bilmiyorum ama adminlerin biraz daha yakından takip etmesi gereken bir konu. Güç her zaman göz karartır.
Senin mesajında yönetim daha sert olmalı diyorsun ama konu içinde de bir başkası eskiden daha samimi ortam vardı diyor :) Bu işler ne yazık ki bu şekilde oluyor işte. Birisini memnun ederken birisini memnun etmen çok mümkün olmuyor o yüzden doğru olan neyse o açıdan karar vermeye çalışacağız. Diğer maddeler için genel olarak diğer mesajlarda yorum yaptım zaten.
 

Bermuda

Yüce Admin
21 Eyl 2006
349
546
turkhackforums.cjb.net
Burda gördüğünüz her üyenin ve yöneticinin bir reel hayatı var , 7/24 oturup forumda nöbet tutamayız. Gördüğümüz ve yardımcı olabileceğimiz konulara zaten destekte bulunuyoruz . Merak etmeyin forum kurallarını da biliyoruz bir hiyerarşi'nin olmasının bir nedenide foruma ne kadar hakim olduğudur ondan hiyerarşi çaylak rütbeden başlar
Eleştirileri ben göğüslerim siz kendinizi öne atmayın. Konuyu ben açtığım için siz boşuna tepki çekmeyin.
 

Bermuda

Yüce Admin
21 Eyl 2006
349
546
turkhackforums.cjb.net
Evet, ölüyor. Neden mi? Yöneticilerin gereksiz egoları, gelen geçen kendini bilgi arşivi zanneden insanların kalitesiz yorumlarda bulunması, tim alımlarında yeteneğin değil sadece -forum biraz da olsun yükselsin diye- konu açmasına bakılması.. Daha geçen gün bir konu açtım ve adam bana bence hiç uğraşma diyor. Ve bu adam kim biliyor musunuz? Yavaş yavaş rütbe atlayarak ileride herkese büyüklük taslamasının yolu açılmış biri. Ben burada insanlara bir soru soruyorum ve bana "bence hiç uğraşma" deniyor. Sizce bu beni forumdan uzaklaştırmaz mı? Sorun kimde peki? Benim forumdan bir bilgi istemem mi, yoksa böyle boş yorumlarda bulunulması mı? Tabi ki bu boş yorumlarda. O zaman neden bu insanlar üst mertebede çalışıyor? Bu size her şeyi açıklamıştır umarım. Çözüm istemişsiniz, fakat çözümü bulması gereken kişiler başta siz olmanız gerekirken yine de yazayım:
1-Gelen geçen herkesi uzun süredir üye veya sürekli konu açıyor/aktif diye bir time almayın, yöneticilerden biri yapmayın.
2-Asıl uzaklaştırılması gereken kişileri uzaklaştırmak yerine herhangi birinden bir iftirayı duyup anında o kişiye uzaklaştırma vermeyin. Gerekli itirazları duymazdan gelmeyin.
3-Sırf birinden yüksek rütbedeyim diye o insanlara yüksekten konuşulmasın. Evet, burası hiyerarşiyle yönetiliyor ve buna hiçbir itirazım yok ancak aşağılamak hiyerarşi değildir.
4-Artık bir time alım yaparken konu açmasını istemeyin. Siz yetenekli insanları yeteneklerinin uygun olduğu timlere alıyorsunuz, foruma reklamcı kiralamıyorsunuz.
5-Yöneticiler bir yerlere geldikten sonra kendini buranın kralı zannediyor. Kendilerini geliştirme peşinde değil, insanlara büyüklük taslama peşindeler. Bu insanları acilen uzaklaştırmanız lazım.
6-Bir başvuru yapıldıktan sonra cevabınız ret ise geri dönüş yapmıyorsunuz. Bu insanları birer oyuncak yerine koyuyorsunuz. Ben yöneticilerin beni kabul etti mi etmedi diye beklemek zorunda değilim. Bir tarih verin ve bu tarihte açıklanacak deyin. Böylece insanları günlerce bekletmek zorunda kalmazsınız. Bunu yapanlar egoist birer yönetici olmaktan öte geçemiyor maalesef.
7-En önemlisi, fikir özgürlüğünün olmaması. Ne dediğimi gayet iyi biliyorsunuz. Ben bu yorumumu yazarken bile uzaklaştırma alacağımdan şüpheliyim. Bunu aşın.

Öncelikle şunu söylemek isterim ki, bizim bildiğimiz sorunlar ile sizin bakış açınız farklı olabilir. Ayrıca biz yönetim olarak belli düzeyin ve saygı çerçevesinin korunduğu durumlarda eleştiriyi göğüsleyebiliriz bir yanlış yapıyorsak bunu bu güne kadar göremediysekte sizler aracılığıyla görebiliriz.

1) Rütbe kriteri gözden geçirilecek diye belirttim
2) Yanlışlıkla uzaklaştırılan varsa benimle iletişime geçebilir.
3) Rütbe hakaret aşağılamak için kullanılacak bir ünvan değil aksine rol ve model olması gereken bir statü.
4) Bu konunun bir sakıncası var mı bilmiyorum ancak arkadaşlar ile değerlendirme yaparız.
5) Yanlış yönetici seçimi ya da önündeki kişi yanlış rol model olmuş. Varsa birisi söyleyebilirsiniz.
6) Ne yazık ki profesyonel iş hayatında bile insanların yaptığı iş başvurularına şirketler olumlu ya da olumsuz dönüş yapmıyorlar. Ancak burada gönüllülük esas olduğu için bizim bu konuda daha şeffaf ve merakları gideren şekilde davranmamız gerekiyor diye düşünüyorum size de hak veriyorum.

7) Fikir özgürlüğü ile ne kast ettiğinizi bilmiyorum ancak siyasi vs konulara girmemek lazım diye düşünüyorum.
 

Bermuda

Yüce Admin
21 Eyl 2006
349
546
turkhackforums.cjb.net
Benim nacizane görüşüm şu yöndedir. StackOverFlow'un türk versiyonu gibi insanların soru sorup birbirlerine yardımcı olmalarını seviyorum, bu anlamda çok memnunum ve böyle bir foruma emek sağlayan herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Çok başlılığın ise her zaman iyi olmadığı kanaatindeyim yani kimin profiline girsem bir rütbesi var. Çok yanlış, yönetim dısındaki rütbeler kaldırılmalı ki insanların yönetime saygısı olsun.

Bir arkadaşımın hatasizkodolmaz.com diye buna benzer bir projesi vardı bir ara da açtı ama çok talep görmediği için sonra kapattı. Aslınd bence de SOF tarzında bir site bu yardım kısmı için çözüm olabilir.
 

Bermuda

Yüce Admin
21 Eyl 2006
349
546
turkhackforums.cjb.net
forum son 3 ay da takip ediyorum forum da güncell yardım şu şekilde

instagram hesabım kapandı
instagram nasıl çalınır
instagram çalındı
ve daha fazlası bu yüzden güncel bilgiler gelmiyor kimsenin aklına ve bu forumların yerine daha güncel bir tema olsa iyi olurdu mesela vipleri kapatın cunku asılsız güncell bilgiler yer alınıyor ve web site de güvenlık bandı yok herkes trojen yapıp bu trojeni sankı shell veya whatsapp pro gibi kullanarak kişinin verileri yok yerine sayabılıyor bu yüzden linki bi bandı içine sokarak kendi güvenliğimizi için güvenle siteye girebilmemiz için aksi halde ben de hesabımı silebilirim cünkü bazı yerler güvensiz olarak geliyor bana
Offical olarak üyelere vs herhangi bir şekilde zararlı yazılım bulaştırma amacında değiliz ancak buradaki bu konu sirkülasyonu varken bizim de gözümüzden kaçacak şeyler olabilir o yüzden siz yine de indirdiğiniz yazılım vs gibi dosyaları bir taramadan geçirin.
 

Bermuda

Yüce Admin
21 Eyl 2006
349
546
turkhackforums.cjb.net
Yıllarca bu forumdan çok faydalanmış birisi olarak söylemem gerekirse sorun ne yönetimde ne ekiplerde ne kulüplerde. Sorun biraz daha forumun dışarıdan verdiği izlenimde. Yeni insanlar foruma girmek istediğinde, forum içerisinde bilgisiz kalacağını, bu forumda yalnızca bu işlerle çok haşır neşir insanların olduğu ön yargısına kapılıyorlar. Bunu aşmamız için aslında ana sayfa üzerinde yeni giren bir kullanıcının ilk gördüğü kısımları daha anlaşılır yapmak kafa karışıklığından ziyade bir forum içi yönlendirme detayları eklemek, bilen ve sıfırdan öğrenmek isteyen herkesin içeride olduğunu hissettirecek bir yapıya ihtiyacımız var gibi geliyor bana
Daha detaylı bir öneriniz varsa konu altında paylaşabilirsiniz. Burada detay eksik bence.
 

TEKNOKRALL

Yeni üye
27 Mar 2018
37
5
hangi konuda kuralsızlık arttı bilgim yok fakat her üye olan kullanıcı rastgele konu açamamalı ve konular hakkında insanlar kişisel düşüncelerini beyan etmemeli bunun çözümü de dediğim gibi herkesin her konuyu açmasına izin vermemek
 

Bermuda

Yüce Admin
21 Eyl 2006
349
546
turkhackforums.cjb.net
Hocam detaylı bir mesaj (örnek göstererek, soruna dair tüm olayları anlatarak) yazmayacağım. Yoksa çok uzar mesajım. Ayrıca kıyas yapacağım. Daha iyi anlayabilmeniz için.

Sorun: Mesajlara ve konulara çok müdahale ediliyor. Yetkililere görev olarak konu reportlama vs veriliyor. Onlar da görevi tamamlamak/birinci gelmek için doğal olarak konulara çok fazla müdahale ediyor. İster istemez üyelere olumsuz yansıyor bu. ‘Düşünsenize evde akşam yemeği yerken tepsiye koyduğunuz çatalı anneniz iki santim kenara çekiyor, oraya koyma diye.’ Aramızda büyük insanlar da var. Bir yaştan sonra bu kadar fazla müdahale edilmek insanı rahatsız eder

Çözüm: Salın insanları bu kadar basit. Yolunu,yordamını, dozajını bilirsiniz siz

İnsanları ne zaman salmalısın biliyor musun? İnsanların kendilerinin salındıklarını bildiğinde duracakları yeri bildiklerinde. Türkiye'de neden uzaktan çalışma yerine hibrit'e dönüyor biliyor musun? Çünkü biz kültür olarak çok sınır bilen birisi değiliz. Kırmızı ışıkta bile durmak yerine geçmenin derdindeyiz. O yüzden bir şeylerin kuralı olmalı ancak bu tabi ki çok kalın çizgilerin olduğu kurallar seti olmamalı. Bazıları esnetilebilir bazıları serttir. Yönetimden bir şeyler beklerken üyelerin de ayna karşısına geçip bakması lazım...

Sorun: Askeri rütbe sistemi. Hocam Turkhackteam kelimesinin anlamı Türk Hack Takımı sizin de bildiğiniz gibi. Biz bir takımız, bu sitenin misyonunu, vizyonunu birçok kişi bilir. Zaten yanlış hatırlamıyorsam misyon ve vizyon da açıkça belirtiliyor forumun bir bölümünde.
Şimdi nasıl bilmiyorum ama eskiden bu kulüp ve takılmarin wp grubu mu Telegram grubu mu ne vardı. Gruba üdy gelecek olduğunda önceden haber edilir ve hoşgeldiniz demeye hazırlıklı olmaları gerektiği söylenirdi. Udy gruba girdiğinde herkes asker gibi hızlıca selam verirdi. Allah aşkına bu size normal geliyor mu hocam ? Yani sorun şu: Forumun hiyerarşisinde üst kademe, alt kademeye komutanıymış gibi davranıyor. Tersleyip duruyor. Burnu havada oluyor. Örnek bulurdum şimdi belki ama malum; mesajların -ilk sorunda bahsettiğim gibi- gözle görülür oranı çöpe atılıyor. Çöp kutusuna bakın bulursunuz bununla ilgili konu ya da mesajlar.

Çözüm: Herkese eşit yaklaşalım. Bu kadar basit. Forumun admini de eşit çünkü, üyesi de eşit. Şimdi size kıyas yapacak olduğum siteyi söyleyeceğim: r10.net

Sen diyince r10.net e girip baktım ne kadarlık üyeyim diye 12 seneyi devirmişim. Hiyerarşi her zaman olmalı ancak bunun yanında dostluklarda kurabilmeli. Asker gibi selam vermek vs evet gereksiz şeyler ancak insanların bilgi ve birikimlerinden dolayı bir saygı gösterilmeli diye düşünüyorum. Askeri rütbe sistemi var diye kimse burada aşağılanmaya maruz kalmamalı. Başka platformlarda mürit,hocam vs gibi farklı tabirler de kullanılıyor ancak insanlar bunlardan hiç rahatsızlık duymuyor. Askeri rütbe sisteminin olmasındaki en büyük sebep Türkiye'deki en kurulu düzen askeri sistemdir ondan. Askere gittiyseniz şunu duymuş ve görmüşsünüzdür. Askerlikte mantık arama. Evet mantık aramayabilirsin ancak herşeyin nizamı ve kurallara dayalı olduğu açıktır.


Açın bakın hocam şu siteye. Bir Allah’ın kuluna moderatörler baskı yapıyor mu, egolu davranıyor mu ?

Bir ipucu daha vereyim; yorumlu. Eski üyelerin şimdi birçoğu r10.net’de. Madem aktifligin öldüğünü düşünüyorsunuz o zaman çıkarın şapkanızı önünüze iyice bi düşünün. Neden üyeler oraya gidiyor ? Çünkü insanlar oradan faydalaniyor. Para kazanıyor. Peki insanlar turkhackteamde ne kazanıyor ? Para kazanacak halleri yok tamam ama insanlar bir foruma,fayda almak için üye olur hocam. Ya para kazanacaktır, ya işine çok yarayan bilgiler vardır o forumda, ya mizah yapıp boş vakit geçirecektir ya da başka bir şey.. Daha açık söyleyeyim. Kimse hiçbir konuda işine gelmeyen bir şeyi yapmaz. Üstünüze alınmayın. Konu ne olursa olsun önce insanın işine gelmeli. Acı gerçek. Bu foruma üye olan insanın ne işine gelir ? Eskiden instagram hesap çalma scriptleri paylaşılıyordu, sahte scriptler, hack scriptler paylaşılıyordu. En kalitelilerini @55utd55 paylaşıyordu. Şimdi o da r10.net’de. Hatta @aykutavsar da r10.net’de. Bu da profili


Arkadaşlar kişilerin yaptığı bireysel şeyler yönetici olduğu için THT Yönetimini bağlıyor evet ancak bütün yönetimin de egolu kibirli herkese üsten bakan kişilerden oluştuğunu açıkcası ben düşünmüyorum. Ayrıca THT üyelerine yöneticilerine para kazandırmayı hedeflemiş bir platform değil bu yüzden insanlar para kazandıkları başka platformları da tercih edebilir. Biraz önce ÜDY Telegram grubunda şu mesajı paylaştım. "Arkadaşlar hiç bir şekilde Kredi Kartının 16 hanesi, Son Kullanma Tarihi, CVV ya da CVV2 kodu veya coin ya da papara gibi işin ucunun maddi şeyelere dokunduğu konuları forumda görmek istemiyorum. Herhangi bir şekilde THT'nin ismi bu tür olaylar ile yan yana anılmamalı böyle bir çamur asla üzerimize gelmemeli dedim." şimdi bizim amacımız misyonumuz da belli buradan maddi kazançlar elde eden insanlar değiliz. Bu yüzden ne yazık ki bazı şeylerde bu şekilde bakmayın. Script yazan üyeler aramızda değilse tekrar aramızda görmek isteriz.


Hatta @Admin gibi Turkhackteam’in ana yöneticisi/yöneticilerden biri de r10.net’e üye diye duymuştum. ( iddia )Neden?

Hocam r10 ile THT tamaman farklı platformlar THT'nin bir yöneticisi orada üye olamaz diye bir şey yok ki. İkisi de hack platformu olur o zaman bu dediğiniz de bir anlam ve mantık ararım ama kişiler nereye üye olacaklarını seçecek derece de özgürler :)


Şimdi hocam tema düzenlemek kolay değil. Temaya yatırım yapmak da hoş değil o siteden r10.net kadar para kazanamıyorsan, bu doğru. Sitenin temasını yeni düzenlediniz bu da doğru ama daha iyi yapılabilir. Şimdi gidin 10 üyeye sorun. Turkkhackteam sitesinin teması ve özellikleri daha iyi hale getirilebilir mi diye. 9 tanesi evet diyecektir. Öyleyse nasıl daha iyi hale getirilebilir onu da siz düşünün. Her şeyi ben söyleyemem. Forum sizin.

-Tema daha iyi hale getirilmeli.
-Eşit, özellikle nazik bir iletişim kurulmalı tüm üyeler arasında (en rütbelisinden en rutbesizine)
- yönetim kadrosunun nicki sürekli değişiyor. Moderatorler gibi yetkilere sahip olanlar çoğunlukta. Nick sürekli değiştirmek yurt dışına yapılan siber saldırılara karşı bir koruma sağlar belki ama forum üyeleri artık kimin kim olduğunu karıştırıyor ve bir süre sonra, değişen nickleri takip etmek istemiyor. r10.net sitesinde genel moderatörlerin nicki hiç değişmedi. 13 senedir aynı. Birebir şahidim.

Tema ile ilgili ne yapabiliriz bakacağız.
Forum içinde hatalı bir şey görürseniz bana bildirebilirsiniz ancak burada üyenin de üzerine düşen hareketler olduğunu unutmamak lazım.
Nick değişikliği konusunun asıl sebebi ne bilmiyorum ama burada bir kısıtlama getirebiliriz.


- Şimdi muhtemelen r10.net linkleri silinir cevabımdan. Ya da komple, bu cevabım silinir ve/veya süresiz banlanirim. Sorun ne diyorsunuz ya. Sorun bu işte hocam. Anlayın siz.

Hocam bu platform öcü platformu değil. Silinir banlanır vs bu kadar kasıntı bir yerde olmamalı. Bugüne kadar eğer bu şekilde bir muamele gördüyseniz bundan sonra bu muameleyi görmezsiniz merak etmeyin.


- Forum özgürlükçü değil yeterince. Evet insanlar saçma konu açabiliyor ama ondan bahsetmiyorum. İnsanların fikirlerine saygı duymak/asagilamamak vsden bahsediyorum. Açtığınız konuda bile Türk insanının sevmediği bir şey diyerekten yine kötü huylu davranmışsınız.

Fikir ve özgürlük kavramları çok ucu açık kavramlar açıkcası. Burada tam olarak ne kast ettiğinizi bilmiyorum siyasi vs konular ise bunlara bence girmemek en doğru karar.

Bu forumda ısrarla troll yapıyor diye süresiz uzaklaştirdiginiz üye var. 1 sene banlarsınız, büyük ihtimalle aklı başına gelir. Ama böyle random davranmaya devam ederseniz insanlar rahat olamaz.

Dediklerimi yine anlamadıysanız r10.net’e üye olun ve moderatörlerle sohbet edin. 2 ay sonra bakış açınız genişleyecek. Ama bu dediğim r10.net i ilk defa duyuyorsanız geçerli. Zaten duyduysanız boşverin

Eskiden forum için sıfırdan kod yazıp paylaşan, scriptler yapan vs nitelikli insanların ban sebeplerini gözden geçirip banlarını kaldırmanızı tavsiye ederim. Çok kötü bir şey yapmadıysa banı kaldırılabilir. Mesela gereksiz ve ısrarla trollden adam banlamak, hem de süresiz..

Eğer arkadaşlar bana ulaşırsa ben olayı inceleyip doğru olan kararı vermeye çalışırım.


Söylediklerim tamamen tavsiye/deneyim. Yaparsınız yapmazsınız umrumda olmaz. Şunu yapın bunu yapın demiş olabilirim ama tamamen tavsiyedir.


Edit: Cevabımı sizin istediğiniz gibi yazmadım kusura bakmayın. Çünkü uğraşacak vaktim yok. Çok güzel derli toplu yazmasını da bilirim. Sizin istediğiniz cevaplar:
Sorun:
Çözüm:
Şeklinde ama şunu anlayın artık lütfen, burada kimse sizin askeriniz değil. Herkese eşit, arkadaşca iletişim olmalı.

Burada kimseye asker muamelesi yapmıyoruz. Ancak bugün nasıl bir yere derdini anlatmak için dilekçe verirken belli standartlara uyarak bir yazı yazıyorsan burada da bu konuda bu şekilde bir standart koymaya çalıştım. Yoksa insanların genel geçer cümleler ile eleştiride bulunup mesaj yazmalarını kabul edecek değilim. Şahsi üzerine alınma ama şöyle bir cümle vardır. "Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısın demektir." bu yüzden çözümün bir parçası olmaya çalışsın istiyorum üyeler. Sorunun değil...


Edit 2:
bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur
onarılıp bakılan, iyi durumu korunan şeyden yararlanılır, bakımsız bırakılan şey ise işe yaramaz olur.
İstediğiniz kadar alışmış olun veya tema düzenlemek zor olsun ama bu forum yenilenmeye muhtaç. Hatta her forum. Hatta her insan. Ama eminim bu forum, hepsinden bir nebze daha muhtaç



Edit 3: Konuya cevap yazmak için 2 kural koymussunuz uymayanların mesajı silinecekmiş. Forum bu yüzden ölüyor hocam. Burası bir forum, blog değil. Blogda her kelimeye özenilir. Yanlış kelimer düzenlenilir. Ama forumda insanlar vardır. HER YAŞTAN. Ve herkes her şeyi yazabilir.

Edit 3 e cevabı yukarıda verdim.



Edit 4: Şu mesajınız da hoş değil hocam. Tamam hakaret eden banlanir ama bu zaten bilinen bir şey. Tekrarlamanızın sebebi ? Yani sorun bu işte. Nezaket lazım. Neden banlama ile tehdit etmeye gerek duydunuz üyeleri ? Çünkü alışmışsınız. Şu mesajlarınızı r10.net’de yöneticiyken atsanız tepki alırdınız. Çünkü orada nitelikli insanlar; memurlar, özel çalışanlar vs her türden meslek sahibi aklı ermiş insanlar var. Yaşı geçmiş insanlar. Sürekli gözdağı, çocuk azarlar gibi azarlanmak, hiç hoş değil bu insanlar için ve tepki verirler. Ama bu forum alışmış, alıştırılmış ya da maruz kalanların yaşı küçük

Üyenin birisi özelden bir mesaj yazdı. İlk mesajda bahsettiğim konunun sahibi yanlış bir şey yaptıysam özür dilerim hatalıysam banlayabilirsiniz diye. Ben şundan bahsediyorum. Burada belli kurallar var hakaret vs durumunda ceza banlanma olabilir ancak birisi normal bir konu açtı diye banlanmamalı. Bunu belirtmek için ayrıca bildiğin ve uyduğun bir kural varsa bunu duymak rahatsız etmemeli. Nasıl trafikte bazı kurallar biliniyor olmasına rağmen yazılı da ayrıca belirtilir bunun gibi. Burası r10.net değil bunu da belirteyim. Orada insanlar bir ticaret yapıyorlar bir mal ürün satıyorlar birileri alıyor vs ayrıca orada belli kitle belli bir olgunluk düzeyinde orada instagram nasıl hacklenir diye bir konu bulamazsın ama burası Z yani genç nesile daha fazla hitap ettiği için burada bu tür konuları bulabilirsin. Elma ile Armut'u aynı sepete koymayalım.

“Kovulma falan yok.

Gerçekten eleştiri ve çözüm önerisi getirirseniz sıkıntı yok. Ama bunu beceremeyip hakaret tarafına kayarsa o zaman farklı olur işte”
 

Bermuda

Yüce Admin
21 Eyl 2006
349
546
turkhackforums.cjb.net
dün sabah birine yardım için görüşümü yazdım velet süt iç fln diyor altta kendi konum duruyor ben adama yrdım için cevap yazıyorum onun konusu üste çıkıyor yani benim zararıma report ettim mesajı siliyorlar çok saçma konular geliyor yok ablamın istagramı çalındı bilmem ne ben konu açıyorum kimse yazmıyor sıkıntı yok ancak birileri bakarsa aynı konuların benzerlerini açıyorum bu yasaksa özür dilerim ancak çözüm bulamıyorum nerede ö eskiler

insan kalitesi ne yazık ki bunun en temel sebebi. İnternet erişiminde yaşın çok aşağı düşmesi saygı vb süreçleri ne yazık ki olumsuz etkiledi.
 

Bermuda

Yüce Admin
21 Eyl 2006
349
546
turkhackforums.cjb.net
Haklısınız hocam, biz'de size saygı duyarız ki duyuyoruz'da. Üyelerin pasifliği hakkında cümle kurmuştunuz bende bir cümle kurmak istiyorum. Forumu stabile etme görevini üstelenen yönetim üyeleri diye biliyorum. Üzerine vazife olacak işleri kabül gören'de yönetim üyeleri Mesela şöyle bir örnek vermek istiyorum bir mağaza'ya girdiniz. Mağaza'da alışveriş yapan biri olarak Mağaza'nın sorumluluğunu yapar mısınız hocam ? yapmazsınız dimi çünkü o mağaza'ya bir şeyler almak için veya bir şeyler bakmak için girdiniz. Aynen öyle şimdi foruma kayıt olan bir üye'den sorumluluk bekleyemeyiz dimi hocam. Forumun aktifliğini üye'den değil yöneticiler'den bekleriz teknik olarak. Çünkü bir üye bu forum'da sorumlu değil. Üstüne vazife almamış biridir. O yüzden üyenin pasifliği forum'u ilgilendirmez diye düşünüyorum. Ama yöneticiler için bu aynı değil forum'u stabile,kontrol,denge'de tutmalılar. Çünkü üstlerine vazife aldılar hocam. Şimdi bazı arkadaşlar diyebilir biz robot muyuz yoruluyoruz falan diye. Zor gelen bir işe zorlanarak devam edemezsiniz arkadaşlar. Bir işi yapamıyorsanız bırakın'da arkanız'da ki cevher parlayıp çıksın ortaya o işi yapsın arkadaşlar. Ben bu forumun üyelerin'den çok ümitliyim açıkçası Zamanın'da yönetim'de yer almış kişilerin haklarının yendiğini duymuştum. Pek inanmıyorum ama konumuz o değil hocam. Konumuz yöneticiler ile ilgili. Benim düşüncem yönetim üyeleri gözden geçirilmeli hocam. Titiz bir şekilde yöneticiler ayıklanmalı. Zorlanan,yapamayan çıkarılmalı. Arkasın'da ki cevher parıldamalı. Diyorsanız ki neden böyle bir şey önerdin diye yönetim üyelerin'de sorun olduğunu var sayıyorum(z). Ben aklım'da kini yazmak istedim Hocam saygı çerçevesi içerisin'de ne kadar Saygı çerçevesi içerisin'de oldu bilemem ama Ben Aklımda kini yazmak istedim. Umarım anlayış ile karşılanırım. İyi forumlar herkese.

Burası bir mağaza değil bir topluluk. Yani herkes taşın altına elini sokmalı. Evet yöneticiler daha fazla sokmalı bazı konularda ama burada üyelerde diğer alt rütbedeki kişliere rol model olduklarının farkında olmalı ve buna göre hareket etmeli.
 

Bermuda

Yüce Admin
21 Eyl 2006
349
546
turkhackforums.cjb.net
Şöyle bir şeyde var, mesela konu içerisinde ben dahil bazı arkadaşlar da yönetim şunu yapmalı böyle yapmalı falan dedi... Forumun gelişmesi için bunlar lazım ama kimse de babasının hayrına bu işleri yapmaz o da var.
Eğer gerçekten forumun gelişmesi için yapılması gerekenleri uygulayacak insanlar bulunursa, yapamayacaklar temizlenir, yapabilecekler forumu yönetir üzerine birde maaş verilir. Çünkü yani ben sanmıyorum ha kimse gelsin onları yapsın hıyrına. Zaten illa herkes yoğundur realinde falan.. Yine de bu forumun gelişmesi için bunların yapılma gerekçesini değiştirmez.
Sonuçta, büyük bir hacking platformu yönetiliyor çocuk oyuncağı değil. Bir iş haline getirilmeli, forumun başındakiler de maddi anlamda desteklemeli.
THT'nin kendisi ve THT'nin Yönetimi hiç bir zaman maddi bir çıkar elde etmemiştir. Bundan sonra da etmeyecektir. Tamamen gönüllülük esası üzerine olan bir platform herkes elinden geleni yaparsa problemlerin çoğu çözülür zaten. Ancak maddi bir kazanç asla söz konusu olamaz.
 

Bermuda

Yüce Admin
21 Eyl 2006
349
546
turkhackforums.cjb.net
Forumun yaşlılari olarak


Elimizden bu kadarı geliyor
Bu kadar genç bu kadar öğrenmeye aç
Bu kadar soru soran cevap ariyanlar
80000 üye içinde toplasak 10 tane proje veya elle tutulur bir ilerleme yok şimdik bu konuya üyelere girmiyecegim ama onlarada 2 çift lafımı edeceğim gün gelecek elbet.
Ara sıra konularimda ve videolarda sitem laf söz ediyorumda sonra kusuyorlar ama şahsi adıma saygısı sevgisi olan insanlara birgün 2 kelam sözüm lafım olacak kirilmazlar gönül koymazlar bana diye ümit ediyorum.

Herkes yönetimden bir şeyler bekliyor ama elbette yönetimin de üyelerinden beklediği noktalar var. Armut piş ağzıma düş asla olamaz. O yüzden ileleyen günlerde bunun da bir konusunu açacağım.
 

Bermuda

Yüce Admin
21 Eyl 2006
349
546
turkhackforums.cjb.net
Forum kültürü, yardımlaşma kültürü artık çağımızın gerisinde kaldı. Bu forumun en ciddi eksiği, ticari faaliyetlere girmemesidir.
İnsanlar artık bilgisayar başından para kazanmanın yollarıyla uğraşıyorlar. Google veya forum aracılığı ile bilgi elde ediliyor ve daha sonra çıkılıyor. Yardımlaşma, tht'nin can damarıdır fakat artık çağ değişti.

Sebebiyle;

Forumun ticari atılımlara ihtiyacı var. Yazılım, hacking, smm gibi faaliyetlerin artık forumda ciddi olarak kategorileştirilmesini ve yönlendirilmesini tavsiye ederim.
Forumlara insanlar giriş yaptıklarında artık kategorileri teker teker gezmiyorlar. Bunun yerine Forum istatistik bölümünden güncel konuları inceliyorlar. Gelişmiş bir forum istatistik menüsü oluşturulmalıdır ve insanların güncel olarak burayı takip etmesi sağlanmalıdır. Şuan forumda aktif olan bu sistem kullanışlı değildir.
Forumda yönetimde bulunan bir sürü grafiker ve yazılımcı arkadaşımız varken, bunların tasarımı zor olmayacaktır. Bence örnek forumlar incelenerek güzel bir istatistik barı oluşturulduğunda, bu ufak değişiklik bile forumda canlılığı artıracaktır.

Burada birisi mail hacklermisiniz diye konu açıpta karşısına birisinin çıkıp ben hacklerim diyeceği bir platform olamayız. Bu bizim konumumuz itibariyle doğru bir şey değil. Ancak öğrettiklerimiz ile üyelerin bug bounty kapsamında para kazanabileceğini bilmeleri gerekir belki bu tarafta biraz daha fazla içerik üretmemiz gerekebilir. Sonuçta bugün ödüller dolar üzerinden olduğu için bence önemli tutarlar kazanabilirler.

Hacking, seo gibi alanlarda online tools'lar oluşturulabilir. (Gerekliliği tartışmaya açıktır fakat yenilikler her zaman can suyudur.)
Örneklendirmek gerekirse;

- THT Whois
- THT IP Lookup
- THT Google Araçları
- THT Vulnerability Scanner ++++++

Yasal problem olmayacak şeyleri yapabiliriz. Bazıları ne yazık ki yasal problemler oluşturabilir. Güzel öneri teşekkür ederim.


Onlarca örnek verebilirim. Bir çok geliştiricinin rahatlıkla altından kalkabileceği projelerdir. Yazılım ekibiniz bu projeleri kendine has bir şekilde hazırlarsa, diğer araç sağlayan sitelerin önüne geçecektir.

İstediğiniz net cevaplar vermemiş olabilirim fakat ana fikir ortadadır.
- Ticarileşme artırılmalıdır.
- Forum istatistik barı geliştirilmelidir.
- Hacking ve seo için genel geliştirici araçları yapılmalıdır.

Daha kapsamlı bir öneri için profesyonel bir şekilde inceleme yapmak gerekir. Forumda bulunan yazılımcıların ve grafikerlerin bu konu hakkında çalışma yapmasını isteyebilirsiniz. Forumun tasarım ve yazılımsal olarak nelere ihtiyacı olduğunu, en iyi bu yetkililer çözümleyecektir.

Umarım fikirlerim forum için faydalı olur.

Teşekkürler, saygılar.
 

'Kyexun

Katılımcı Üye
16 Haz 2020
771
144
Etmiş olduğum bir küfür yüzünden 2 yıldır banliydim ban surem biter bitmez foruma donus yaptım açtığım konularla yapabildiğim bilgileri yaydım ctf çözümleri yaptım foruma yararlı dolu içerikde bulundum 2 yıl önce bana yapılan bir haksızlıktı belkide sorun burda hakeden kişiler üstte değil ve saçma sapan insanlarda ban sistemi var
 

Bermuda

Yüce Admin
21 Eyl 2006
349
546
turkhackforums.cjb.net
Etmiş olduğum bir küfür yüzünden 2 yıldır banliydim ban surem biter bitmez foruma donus yaptım açtığım konularla yapabildiğim bilgileri yaydım ctf çözümleri yaptım foruma yararlı dolu içerikde bulundum 2 yıl önce bana yapılan bir haksızlıktı belkide sorun burda hakeden kişiler üstte değil ve saçma sapan insanlarda ban sistemi var
Çok açık ve net söyleyeyim. Sen küfür ediyorsan bir cezayı hak etmişsin. Süresi tartışılabilir. Ödül (rütbe vs) varsa ceza da olmalı.
 

Bermuda

Yüce Admin
21 Eyl 2006
349
546
turkhackforums.cjb.net
Türkiye'deki 'hack' forumlarının artık aktifliği yitiyor. Kalitesiz insanlar ve liyakatsız bir topluluğa dönüşüyor hack forumları. Tüm türk hack forum yetkilileri, kendilerini şu an yaşadığımız topraklarda mevcut olan yönetim-halk ilişkisini uyguluyor (burada ne demek istediğimi anlayan çıkar detaylara giremiyorum). Egolar tavan, yetkileri var diye kendilerini bir şey zannediyorlar. Her birinde adaletsizlikler var. Burada tek buraya değil tüm türk hack forumlarına söylüyorum. Ben burayı ve başka bir hack forumlarını en az 2-3 yıl gördüm ve zaman geçirdim. Türk hack forumları, terk edilmeye mahkum edildi. Kimse yaptığınız faaliyetleri ne merak ediyor ne umursuyor. Hiçbir yer insanlara eski keyfi vermiyor. Gerçekçi de olmak lazım bu forum bir ismi olduğu için zar zor ayakta. Burada sizin yapacağınız bir şey yok. Kral denecek kişileri çağırın fayda etmez. Aktiflik artsın diye binbir türlü çalışın fayda etmeyecek. Bu konuyu açmanız ve önerileri uygulamanız bir şey değiştirmeyecek. Türk hack forumlarının artık modası eskidi. Şu anda türkiyede webmaster ve ticaret içerikli forumlar ilgi görüyor. Mesela R10

Biz hacking yaptığımız için illegal taraftayız evet doğru. Ancak illegalliğin dark tarafında değiliz. Yani para ya da kişisel amaçlar/çıkarlar uğruna hizmet etmiyoruz. İşin dark tarafı halen hareketil (Kredi kartı platformları, kırmızı reçeteli ilaçlar, drug store bölümleri vs vs) ancak biz bu tarafta değiliz ve olmayacağız da .
 

Bermuda

Yüce Admin
21 Eyl 2006
349
546
turkhackforums.cjb.net
Forumun sorunu bence çağa ayak uyduramaması örnek vermek gerekir ise ilk başlarda yani forumun ilk kurulduğu zamanlarda seçenek azdı genel olarak internet üzeri hekır forumları pek yaygın değildi Türkiye de, o zamanlar forumun aktifliğinin fazla olması normaldir önemli olan bu yeni çağda internet kullanımının bu kadar arttığı bir zamanda bu tip forum ve grupların yaygınlaştığı bi zamanda neden Tht çöküşte ve neden tht adını duyuramıyor artık insanlar böyle "hek" platformlarına ilgi duymamakta ilk önce buna bi bakmanız gerekebilir artık hekleme işlemleri zor kalıyor eskisi gibi shell atam 100 site basam yada sql açığı bulam havijle index basam gibi konular yok sizin hedef kitleniz 12 yaşındaki hekır filmleri izleyip hekır olacağım diyen tiplermiş gibime geliyor forumdaki yetkililerin bilgisizliği de cabası burada isim vermiyorum sadece eleştiri yapıyorum herkesin bilgisi yok demiyorum ama genel olarak bu şekilde zamanında bende burada belirli ekiplerde bulundum 3 yıl kadar forum o zamanlar sadece hek forumu değil de siber güvenlik konuları üzerine genel bi bilgi paylaşım platformu olmaya çalıştı ama başarılı olamadı yeniden hek bölümleri açıldı falan fistan bu yeni çağda sadece ctf çözümleri paylaşıp veya konu yayımlayıpta sitede aktif kullanıcı tutmaya çalışmak zor insanlar hızlı bilgi ve kolay bilgi peşindeler yönetimde de bilgi eksikliği olunca kolayı bulmayı bırakın kendini tekrar eden paylaşımlar var 4 , 5 yıldır kendini tekrar eden konulara hakim bi platform oldu burası günlük hitle reklam alıp site masraflarını ödemekle ayakta durmaz hatta duramaz biraz elinizi taşın altına koyup kökten bir değişime gitmeniz şart alay konusu olan bi forum olmaktan çıkmanız şart ya yazılım ve siber güvenlik alanı üzerine yoğunlaşmanız gerekli yada böyle bırakırsanız uzun ömrü yok gibi kökten değişimden kastımda siteyi komple bu karanlık çağından çıkartıp artık gerek youtube üzerinden video yayımlar bilgi yayarsınız gerek siber güvenlik alanında araç yazacak yazılımcı ekibi kurarsınız her alana hitap etmeye devam etmeniz burayı daha da saçma bi hale getiriyor tabi karar yine sizlere kalmış

Neslin değişmesi sebebiyle yaşanılan problem her yerde var. THT ilk kurulduğu zamanlarda internet bu kadar yaygın değil ve kişilerin bilgi sahibi olan kişilere saygısı olurdu (rütbeden bağımsız) ancak internete erişim yaşının düşmesi, bilgiye erişim kaynaklarının çoğalması ne yazık ki ilgisizlikleri de yanında getirdi.

Siber güvenlik ile hacking kavramları zıt değil bilakis yan yana eş kavramlar bence. İnsanlar profesyonel hayatta hacker arayamıyorum dedikleri için siber güvenlik uzmanı arıyoruz diyor.
 

Bermuda

Yüce Admin
21 Eyl 2006
349
546
turkhackforums.cjb.net
ticaretten söz edenler olmuş bende şunları eklemek isterim. ticari faliyetin denemelerini yaptınız fakat çok yanlış yaptınız. asıl burada böyle saçma kurallar(https://www.turkhackteam.org/konular/bolum-kurallari.2015857/) yerine "ESC" Sistemi kursanız ve herkes istediği exploit ve tool'unu istedigi gibi paylaşsa emin olun bundan forumda kazanır hit de kazanır.

ESC sistemi o taraftan baktığında çok basit gibi bir şey gözüküyor olabilir ancak burada ödeme alacak kişinin (ESCROW'un) güvenilir olması, ödeme yöntemlerinin çok olması, ESCROW'un deşifre olmaması gibi konular giriyor. Birde adam papara eft havale vs ödeyeceğim derse o zaman sahte banka hesapları vs bulman gerekiyor o da işin başka bir boyutu yani ticarette ESC kullanımı bize çok uygun değil. Birde adam exploit satacak birisi diyecek ki aldım çalışıyor ya da çalışmıyor bir gün çalıştı başka bir gün çalışmadı vs gibi gibi. O iş o kadar kolay değil ne yazık ki.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.